Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6076
Назва: Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1
Інші назви: Vplyv temperatur kultyvuvannia na lipidnyi sklad M. bovis dysotsiatyvnykh form, pasazhovanykh cherez seredovyshche z rN 7,1
Автори: Давиденко, Павло Олександрович
Davydenko, Pavel
Davydenko, Pavlo
Davydenko, P. O.
Davydenko, P.
Ключові слова: М. bovis
М. bovis
культивування
kultyvuvannia
мікобактерії
mikobakterii
Дата публікації: 2011
Видавництво: Дніпропетровський ДАУ
Бібліографічний опис: Давиденко П. О. Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1 / П. О. Давиденко // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету / Дніпропетровський ДАУ. – 2011. – № 1. – С. 139-143. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076.
Короткий огляд (реферат): Представлено результати досліджень ліпідного складу М. bovis дисоціативних форм, у т. ч. і L-форм, культивованих за різних температур. Установлено, що дисоціація мікобактерій на фоні стабільності набору вільних жирних кислот супроводжується синтезом нової кислоти – ундеканової (С11:0), що може бути характерним для дисоціативних форм. Виявлено, що вміст загальних ліпідів у М. bovis дисоціативних форм значно нижчий за усіх температур культивування, ніж у контрольного зразка. Predstavleno rezultaty doslidzhen lipidnoho skladu M. bovis dysotsiatyvnykh form, u t. ch. i L-form, kultyvovanykh za riznykh temperatur. Ustanovleno, shcho dysotsiatsiia mikobakterii na foni stabilnosti naboru vilnykh zhyrnykh kyslot suprovodzhuietsia syntezom novoi kysloty – undekanovoi (S11:0), shcho mozhe buty kharakternym dlia dysotsiatyvnykh form. Vyiavleno, shcho vmist zahalnykh lipidiv u M. bovis dysotsiatyvnykh form znachno nyzhchyi za usikh temperatur kultyvuvannia, nizh u kontrolnoho zrazka.
Опис: Давиденко Павло Олександрович https://orcid.org/0000-0002-8425-3835
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/448
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
448-Article Text-919-1-10-20141203.pdf316,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.