Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6076
Назва: | Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1 |
Інші назви: | Vplyv temperatur kultyvuvannia na lipidnyi sklad M. bovis dysotsiatyvnykh form, pasazhovanykh cherez seredovyshche z rN 7,1 |
Автори: | Давиденко, Павло Олександрович Davydenko, Pavel Davydenko, Pavlo Davydenko, P. O. Davydenko, P. |
Ключові слова: | М. bovis М. bovis культивування kultyvuvannia мікобактерії mikobakterii |
Дата публікації: | 2011 |
Видавництво: | Дніпропетровський ДАУ |
Бібліографічний опис: | Давиденко П. О. Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1 / П. О. Давиденко // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету / Дніпропетровський ДАУ. – 2011. – № 1. – С. 139-143. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076. |
Короткий огляд (реферат): | Представлено результати досліджень ліпідного складу М. bovis дисоціативних форм, у т. ч. і L-форм, культивованих за різних температур. Установлено, що дисоціація мікобактерій на фоні стабільності набору вільних жирних кислот супроводжується синтезом нової кислоти – ундеканової (С11:0), що може бути характерним для дисоціативних форм. Виявлено, що вміст загальних ліпідів у М. bovis дисоціативних форм значно нижчий за усіх температур культивування, ніж у контрольного зразка. Predstavleno rezultaty doslidzhen lipidnoho skladu M. bovis dysotsiatyvnykh form, u t. ch. i L-form, kultyvovanykh za riznykh temperatur. Ustanovleno, shcho dysotsiatsiia mikobakterii na foni stabilnosti naboru vilnykh zhyrnykh kyslot suprovodzhuietsia syntezom novoi kysloty – undekanovoi (S11:0), shcho mozhe buty kharakternym dlia dysotsiatyvnykh form. Vyiavleno, shcho vmist zahalnykh lipidiv u M. bovis dysotsiatyvnykh form znachno nyzhchyi za usikh temperatur kultyvuvannia, nizh u kontrolnoho zrazka. |
Опис: | Давиденко Павло Олександрович https://orcid.org/0000-0002-8425-3835 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/448 http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
448-Article Text-919-1-10-20141203.pdf | 316,04 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.