Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6730
Назва: Організація ветеринарно-санітарного контролю і нагляду в цеху забою та переробки курчат-бройлерів ПРАТ «Оріль-Лідер» Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Organization of veterinary and sanitary control and supervision in the shop of slaughter and processing of broiler chickens of PJSC "Oril-Leader" of Dniprovskyi district of Dnipropetrovsk region
Автори: Горяний, Владислав Русланович
Goryany, Vladislav Ruslanovich
Ключові слова: вибраковка
culling
ветеринарно-санітарний контроль
veterinary and sanitary control
технологія переробки курчат-бройлерів
technology of broiler chickens processing
якість та безпека
quality and safety
інвентар
inventory
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Горяний В. Р. Організація ветеринарно-санітарного контролю і нагляду в цеху забою та переробки курчат-бройлерів ПРАТ «Оріль-Лідер» Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Горяний Владислав Русланович ; наук. керівник Лєщова М. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. нормальної та патологічної анатомії с.-г. тварин. – Дніпро, 2022. – 79 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6730.
Короткий огляд (реферат): Дослідження проводились в цеху забою та переробки курчат-бройлерів ПрАТ «Оріль-Лідер» протягом січня-лютого 2022р. Досліджувались процеси дотримання санітарного контролю у різних відділах переробки тушок та інших побутових приміщеннях цеху згідно міжнародних вимог. Санітарно-гігієнічні умови у забійному цеху встановлені відповідно до вимог Global G.A.P, системи НАССР та ДСТУ ISO 22000:2018. Приміщення цеху поділено на три зони для запобігання появи патогенних мікроорганізмів. Моніторинг за дотриманням санітарно-гігієнічних правил здійснюється щоденно спеціалістами ветеринарної медицини служби ветеринарно-санітарного контролю, працівниками відділу товарного контролю, лабораторними дослідженнями як лабораторією підприємства, так і незалежними лабораторіями згідно календарного графіку, а також проходить аудит від вищого керівництва холдингу та за вимогами партнерів. Весь інвентар, яким проводиться розробка тушок змінюється кожні дві години, ретельно миється та дезінфікується. Миття та дезінфекція цеху відбувається щоденно по закінченню забійного та переробного процесів. Кожне приміщення цеху миється та дезінфікується згідно затверджених схем. Основними причинами вибраковки продукції є: погано знекровленні тушки, асцит, аліментарна дистрофія, розварені тушки (коли тушку було перетримано в гарячій ванні, м’язи розвалюються), наявні мутації, травми, намуляння, впавші та фекально забруднені. У відділі фасування вибраковують забрудненні кормовими масами шиї, уражені кутикулітом м’язеві шлуночки, уражену патологічними процесами різної етіології або пошкодженну у процесі виробництва печінку та уражені серця (в основному перикардит). The research was conducted in the slaughterhouse and processing of broiler chickens of PJSC "Oryol-Leader" during January-February 2022. Processes of observance of sanitary control in various departments of processing of carcasses and other household premises of shop according to the international requirements were investigated. Sanitary and hygienic conditions in the slaughterhouse are set in accordance with the requirements of Global G.A.P, HACCP system and DSTU ISO 22000: 2018. The premises of the shop are divided into three zones to prevent the appearance of pathogenic microorganisms. Compliance with sanitary and hygienic rules is monitored daily by veterinary specialists of the veterinary and sanitary control service, employees of the commodity control department, laboratory tests by both the enterprise laboratory and independent laboratories according to the calendar schedule. All carcass development equipment is changed every two hours, thoroughly washed and disinfected. Washing and disinfection of the shop takes place daily after the slaughter and processing processes. Each room of the shop is washed and disinfected according to approved schemes. The main causes of product rejection are: poorly bled carcasses, ascites, alimentary dystrophy, boiled carcasses (when the carcass was kept in a hot bath, muscles break down), mutations, injuries, numbness, fallen and fecal contaminated. The packing department discards contaminants in the feed masses of the neck, cuticle-affected muscular ventricles, affected by pathological processes of various etiologies or damaged in the process of production liver and affected hearts (mainly pericarditis).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6730
Розташовується у зібраннях:Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Горяний В. Р..pdf2,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.