Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6740
Title: Комплексне оцінювання якості і безпечності молока в умовах Дніпропетровської Регіональної Державної Лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Other Titles: Comprehensive assessment of milk quality and safety in the Dnipropetrovsk Regional State Laboratory of the State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection
Authors: Реута, Таїсія Вікторівна
Reuta, Taisiia Viktorivna
Keywords: комплексна оцінка
comprehensive assessment
молоко
milk
якість
quality
безпечність
safety
Issue Date: 2022
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Реута Т. В. Комплексне оцінювання якості і безпечності молока в умовах Дніпропетровської Регіональної Державної Лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Реута Таїсія Вікторівна ; наук. керівник Бібен І. А. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2022. – 60 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6740.
Abstract: Метою оцінювання та визначення якості і безпечності молока є з’ясування відповідності придбаного молока вимогам безпеки молока і молочної продукції. Для лабораторних досліджень було закуплено десять зразків молока, а саме шести різних торгових марок, таких як: «Своя лінія 2,5% жиру», «Фермерські традиції 3,2% жиру», «Злагода 2,5% жиру», «Злагода 3,2% жиру», «Простоквашино 2,5 % жиру», «Волошкове поле 2,5% жиру» та чотири проби коров’ячого молока, придбаного на ринках у м. Дніпро у приватних осіб. Було встановлено що всі зразки, придбані у супермаркетах, відповідали встановленим стандартам якості та безпечності молока, один зразок, придбаний на ринку, був сумнівної якості, та чотири зразки придбані на ринках не відповідали критеріям якості (були фальсифіковані водою, содою та крохмалем). При дослідженнях на залишок антибіотиків було встановлено що у всіх досліджених зразках їх залишки відсутні. При перевірці на фізико-хімічні показники і порівнянні отриманих даних із заявленими на упаковці виявили, що їх різниця несуттєва. The purpose of assessing and determining the quality and safety of milk is to determine the compliance of purchased milk with the requirements of safety of milk and dairy products. Ten samples of milk were purchased for laboratory tests, namely cow's milk from six different brands, such as: "My line of 2.5% fat", "Farmer traditions 3.2% fat", "Consent 2.5% fat" "," Agreement of 3.2% fat "," Prostokvashino 2.5% fat "," Cornflower 2.5% fat "and four samples of cow's milk purchased at markets in the Dnieper from private individuals. It was found that all samples purchased in supermarkets met the established standards of milk quality and safety, one sample purchased on the market was of questionable quality, and four samples purchased on the Ozerka market did not meet the quality criteria (were falsified with water, soda and starch). ). At researches on the rest of antibiotics it was established that in all investigated samples their remains are absent. When checking the physico-chemical parameters and comparing the data obtained with those stated on the package, they found that their difference is insignificant.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6740
Appears in Collections:Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Реута Т. В..pdf3,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.