Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6847
Title: | Використання диспергованого зерна амаранту для виробництва пшеничного хліба |
Other Titles: | Vykorystannia dysperhovanoho zerna amarantu dlia vyrobnytstva pshenychnoho khliba |
Authors: | Гезь, Яна Василівна Hez, Yana Vasylivna |
Keywords: | амарант amarant дисперговане зерно dysperhovane zerno хліб khlib |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Національний університет харчових технологій |
Citation: | Гезь Я.В. Використання диспергованого зерна амаранту для виробництва пшеничного хліба / Я. В. Гезь ; наук. кер. : С. Ю. Миколенко // Матеріали міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». – К.: НУХТ, 2021. – С. 52 - 53. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6847 |
Abstract: | Пшеничне борошно і пшеничні хлібобулочні вироби характеризуються незначним вмістом есенціальних макро- і мікроелементів, харчових волокон, багатих на фруктани, та несбалансовані за амінокислотним складом, збідненим на лізин. Приймаючи до уваги такі актуальні аспекти сьогодення як зменшення втрат ресурсів вздовж продовольчого ланцюга і зростання потреб споживачів у функціональних харчових продуктах, актуальним є забезпечення хлібобулочних виробів білками високої якості, зокрема, використовуючи продукти переробки зерна амаранту. Pshenychne boroshno i pshenychni khlibobulochni vyroby kharakteryzuiutsia neznachnym vmistom esentsialnykh makro- i mikroelementiv, kharchovykh volokon, bahatykh na fruktany, ta nesbalansovani za aminokyslotnym skladom, zbidnenym na lizyn. Pryimaiuchy do uvahy taki aktualni aspekty sohodennia yak zmenshennia vtrat resursiv vzdovzh prodovolchoho lantsiuha i zrostannia potreb spozhyvachiv u funktsionalnykh kharchovykh produktakh, aktualnym ye zabezpechennia khlibobulochnykh vyrobiv bilkamy vysokoi yakosti, zokrema, vykorystovuiuchy produkty pererobky zerna amarantu. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6847 |
Appears in Collections: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.