Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6852
Title: | Modification of aminoacid content of bread using sproated amaranth grain |
Other Titles: | Модифікація вмісту амінокислот у хлібі з використанням пророслого зерна амаранту |
Authors: | Mykolenko, Svitlana Миколенко, Світлана Юріївна Hez’, Yana Гезь, Яна Василівна |
Keywords: | amaranth grain зерно амаранту soaking замочування bread хліб disintegration розпад amino acid content вміст амінокислот |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Mykolenko S., Hez Ya. Modification of aminoacid content of bread using sproated amaranth grain. 10th International Symposium Euro-Aliment 2021 «Foods Connects People and Share Science in a Resilient World». 7-8 October 2021. Galați : Romania. Р. 91. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6852 |
Abstract: | Bread is a staple food all around the world. Amaranthus L. is a promising pseudocereal crop with high protein and lysine content, essential metals, dietary fibre of high quality, squalene, showing different biological activities. Soaking grain followed by its sprouting and disintegration is able to save nutrients, concentrated in seed without removing the seed outer layers. The aim of research was to study amino acid composition of sprouted amaranth grain and bread made with its application along bread making. Хліб є основним продуктом харчування в усьому світі. Amaranthus L. — перспективна псевдозлакова культура з високим вмістом протеїну та лізину, есенціальних металів, харчових волокон високої якості, сквалену, виявляє різну біологічну активність. Замочування зерна з подальшим його проростанням і розпадом дозволяє зберегти поживні речовини, сконцентровані в насінні, без видалення зовнішніх шарів насіння. Метою досліджень було вивчення амінокислотного складу пророслого зерна амаранту та хліба, виготовленого з нього застосуванням у хлібопекарстві. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6852 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.