Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6877
Title: Актуальність діагностики Listeria spp. у харчових продуктах
Other Titles: Aktualnist diahnostyky Listeria spp. u kharchovykh produktakh
Authors: Боровик, Ірина Володимирівна
Borovic, Irina
Borovik, Irina
Borovik, I.
Borovik, I. V.
Borovuk, I. V.
Borovik, Iryna
Зажарська, Надія Миколаївна
Zazharska, Nadiia
Zazharska, N. M.
Zazharska, N.
Zazhars’ka, N. M.
Zazharskaya, N. N.
Zazharskaya, N.
Zazharska, N. N.
Keywords: Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes
токсикоінфекції
toksykoinfektsii
безпечне харчування
bezpechne kharchuvannia
якісна продукція
yakisna produktsiia
бактеріологічні дослідження
bakteriolohichni doslidzhennia
Issue Date: Oct-2022
Publisher: Поліський нац. ун-т
Citation: Боровик І. В. Актуальність діагностики Listeria spp. у харчових продуктах / І. В. Боровик, Н. М. Зажарська // Сучасний стан розвитку ветеринарної медицини, науки і освіти : Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 35-річчю заснування факультету ветеринарної медицини ( Житомир, 12-13 жовт. 2022 р. ) / Поліський нац. ун-т. – Житомир, 2022. – С. 325-328. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6877.
Abstract: Нажаль, відсутність суворого контролю за безпечністю продукції призводить до розповсюдження патогену. Також суттєвою проблемою є відсутність нормування та моніторингу збудників харчових токсикоінфекцій. Запорукою благополуччя є не лише сучасна лабораторна діагностика збудників у харчових продуктів, а й контроль за санітарним станом підприємств. З метою недопущення в торгівельну мережу небезпечної продукції рекомендуємо своєчасне проведення додаткового санітарного контролю на виробництві. Nazhal, vidsutnist suvoroho kontroliu za bezpechnistiu produktsii pryzvodyt do rozpovsiudzhennia patohenu. Takozh suttievoiu problemoiu ye vidsutnist normuvannia ta monitorynhu zbudnykiv kharchovykh toksykoinfektsii. Zaporukoiu blahopoluchchia ye ne lyshe suchasna laboratorna diahnostyka zbudnykiv u kharchovykh produktiv, a y kontrol za sanitarnym stanom pidpryiemstv. Z metoiu nedopushchennia v torhivelnu merezhu nebezpechnoi produktsii rekomenduiemo svoiechasne provedennia dodatkovoho sanitarnoho kontroliu na vyrobnytstvi.
Description: Боровик Ірина Володимирівна https://orcid.org/0000-0001-5958-8396 Зажарська Надія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8328-6440
URI: https://polissiauniver.edu.ua/wp-content/uploads/2022/11/%D0%97%D0%B1%D1%96%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%8C-%D0%B4%D0%BE-35-%D1%80%D1%96%D1%87%D1%87%D1%8F-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%83-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%97-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B8.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6877
Appears in Collections:Публікації аспірантів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник_праць_до_35_річчя_факультету-325-328.pdf160,28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.