Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6965
Title: Формування зернової продуктивності пшениці озимої залежно від попередників в умовах північного Степу України
Other Titles: Formation of grain productivity of winter wheat depending on predecessors in the conditions of the northern steppe of Ukraine
Authors: Балабанов, Артем Едуардович
Balabanov, Artem
Keywords: пшениця озима
winter wheat
вологість грунту
soil moisture
попередник
precursor
ріст та розвиток рослин, урожайність
plant growth and development, yield
економічна ефективність
economic efficiency
Issue Date: 2021
Citation: Балабанов А. Е. Формування зернової продуктивності пшениці озимої залежно від попередників в умовах північного Степу України / А. Е. Балабанов, наук. кер. : Г. В. Кирсанова // Materiły XVII Międzynarodowej naukowi-praktycznej konferencji «Wykształcenie i nauka bez granic – 2021» 07 - 15 grudnia 2021 roku, Volume 2, Przemyśl: Nauka i studia – s. 27 - 29. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6965
Abstract: Вибір попередника для будь-якої культури, перш за все, визначається кліматичними умовами зони, прибутковістю культури. До того ж дуже важливо враховувати спеціалізацію агробізнесу господарства. Найвищу врожайність отримали при вирощуванні пшениці озимої по чорному пару – 5,17 т/га. Урожайність пшениці озимої при вирощуванні після соняшнику склала 4,16 т/га. The choice of predecessor for any culture is primarily determined by the climatic conditions of the zone, the profitability of the culture. In addition, it is very important to take into account the specialization of agribusiness. The highest yield was obtained when growing winter wheat on black steam - 5.17 t / ha. The yield of winter wheat when grown after sunflower was 4.16 t / ha.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6965
ISSN: ISSN 1561-6916
Appears in Collections:Публікації бакалаврів, магістрів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf307,43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.