Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7062
Title: Дезінфекція харчового обладнання шляхом використання плазмохімічно активованих водних розчинів
Other Titles: Dezinfektsiia kharchovoho obladnannia shliakhom vykorystannia plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv
Authors: Ковальова, О. С.
Kovalova, O.
Keywords: дезінфекція
disinfection
харчове обладнання
food equipment
плазмохімія
plasma chemistry
водні розчини
aqueous solutions
пероксид водню
hydrogen peroxide
Issue Date: 2021
Publisher: Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»
Citation: Ковальова О. С. Дезінфекція харчового обладнання шляхом використання плазмохімічно активованих водних розчинів / О. С. Ковальова // Туристичний та готельно-ресторанний бізнес : сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку: матеріали І міжнародної науково-практичної конференції (м. Старобільськ, 16-17 листопада 2021 року). - Старобільськ : Вид-во ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2021. - С. 323 - 325. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7062
Abstract: Досліджено вплив плазмохімічно активованих водних розчинів на процес дезінфекції обладнання харчових виробництв. Представлено характеристику активованих водних розчинів, їх вплив на патогенну мікрофлору, що присутня на поверхнях обладнання задіяного в процесі переробки м’яса та виробництва м’ясопродуктів. Плазмохімічно активовані водні розчини рекомендовано використовувати в процесі дезінфекції технологічних поверхонь і обладнання м’ясопереробних підприємств, оскільки вони дозволяють повністю контамінувати патогенну мікрофлору і отримати продукт не заражений патогенами. Doslidzheno vplyv plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv na protses dezinfektsii obladnannia kharchovykh vyrobnytstv. Predstavleno kharakterystyku aktyvovanykh vodnykh rozchyniv, yikh vplyv na patohennu mikrofloru, shcho prysutnia na poverkhniakh obladnannia zadiianoho v protsesi pererobky miasa ta vyrobnytstva miasoproduktiv. Plazmokhimichno aktyvovani vodni rozchyny rekomendovano vykorystovuvaty v protsesi dezinfektsii tekhnolohichnykh poverkhon i obladnannia miasopererobnykh pidpryiemstv, oskilky vony dozvoliaiut povnistiu kontaminuvaty patohennu mikrofloru i otrymaty produkt ne zarazhenyi patohenamy.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7062
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf8,05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.