Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7064
Назва: Розділ 5. Розробка нових функціональних продуктів харчового призначення
Інші назви: Rozdil 5. Rozrobka novykh funktsionalnykh produktiv kharchovoho pryznachennia
Автори: Калина, Вікторія Сергіївна
Kalyna, Viktoriia
Пугач, Андрій Миколайович
Puhach, Andrii
Ключові слова: харчові продукти
kharchovi produkty
використання нетрадиційної сировини
vykorystannia netradytsiinoi syrovyny
застосування сучасних технологій
zastosuvannia suchasnykh tekhnolohii
нові рецептури харчових продуктів
novi retseptury kharchovykh produktiv
роль продуктів у життєдіяльності людини
rol produktiv u zhyttiediialnosti liudyny
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Калина В. С. Розділ 5. Розробка нових функціональних продуктів харчового призначення / В. С. Калина, А. М. Пугач // Землеробська механіка. Інноваційні технології харчових ваиробництв =Agricultural mechanics. Innovative technologies of food production : монографія / А. С. Кобець, С. П. Сокол, А. М. Пугач, Ю. О. Чурсінов, О. А. Півоваров, С. Ю. Миколенко, О. С. Ковальова, В. С. Калина, В. С. Кошулько, Д. О. Тимчак, Н. А. Сова, К. А. Худайбердієва ; МОН України ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. – Дніпро : «Свідлер А. Л.», 2022. – Т. 4. Інноваційні технології харчових ваиробництв. – С.266-312. – 100-річчю Дніпровського держ. аграр.-екон. ун-ту, 20-річчю кафедри технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції присвячується. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7064
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано напрямки розвитку питань використання нетрадиційної сировини та застосування сучасних технологій виробництва функціональних харчових продуктів. Обгрунтовано доцільність розробки продукту та введення його на ринок. Визначено закономірності та особливості організації розроблення нових харчових продуктів. Еспериментально визначено вплив технологічних параметрів при виробництві продукту на характеристику органолептичних, фізико-хімічних показників продуктів функціонального призначення. Розроблено рецептури харчових продуктів: макаронні вироби на основі клітковини гречаної; фруктово-овочеві гранули в системі натрію альгінат– кальцію фосфат; кремово-збивні цукерки, збагачені бджолиним обніжжям; шоколадні тістечка на основі бобової культури – нут; кондитерські вироби з біологічно активними речовинами; кондитерські вироби дієтично-діабетичного призначення. Виявлено та реалізовано доцільність використання нетрадиційної сировини при виробництві функціональних харчових продуктів. Вироблені вироби відповідають вимогам ДСТУ. Proanalizovano napriamky rozvytku pytan vykorystannia netradytsiinoi syrovyny ta zastosuvannia suchasnykh tekhnolohii vyrobnytstva funktsionalnykh kharchovykh produktiv. Obhruntovano dotsilnist rozrobky produktu ta vvedennia yoho na rynok. Vyznacheno zakonomirnosti ta osoblyvosti orhanizatsii rozroblennia novykh kharchovykh produktiv. Esperymentalno vyznacheno vplyv tekhnolohichnykh parametriv pry vyrobnytstvi produktu na kharakterystyku orhanoleptychnykh, fizyko-khimichnykh pokaznykiv produktiv funktsionalnoho pryznachennia. Rozrobleno retseptury kharchovykh produktiv: makaronni vyroby na osnovi klitkovyny hrechanoi; fruktovo-ovochevi hranuly v systemi natriiu alhinat– kaltsiiu fosfat; kremovo-zbyvni tsukerky, zbahacheni bdzholynym obnizhzhiam; shokoladni tistechka na osnovi bobovoi kultury – nut; kondyterski vyroby z biolohichno aktyvnymy rechovynamy; kondyterski vyroby diietychno-diabetychnoho pryznachennia. Vyiavleno ta realizovano dotsilnist vykorystannia netradytsiinoi syrovyny pry vyrobnytstvi funktsionalnykh kharchovykh produktiv. Vyrobleni vyroby vidpovidaiut vymoham DSTU.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7064
ISBN: ISBN 978-617-627-174-1
Розташовується у зібраннях:Монографії, розділи монографій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Калина Землеробська механіка. Том 4 (1).pdf12,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.