Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7064
Title: | Розділ 5. Розробка нових функціональних продуктів харчового призначення |
Other Titles: | Rozdil 5. Rozrobka novykh funktsionalnykh produktiv kharchovoho pryznachennia |
Authors: | Калина, Вікторія Сергіївна Kalyna, Viktoriia Пугач, Андрій Миколайович Puhach, Andrii |
Keywords: | харчові продукти kharchovi produkty використання нетрадиційної сировини vykorystannia netradytsiinoi syrovyny застосування сучасних технологій zastosuvannia suchasnykh tekhnolohii нові рецептури харчових продуктів novi retseptury kharchovykh produktiv роль продуктів у життєдіяльності людини rol produktiv u zhyttiediialnosti liudyny |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Калина В. С. Розділ 5. Розробка нових функціональних продуктів харчового призначення / В. С. Калина, А. М. Пугач // Землеробська механіка. Інноваційні технології харчових ваиробництв =Agricultural mechanics. Innovative technologies of food production : монографія / А. С. Кобець, С. П. Сокол, А. М. Пугач, Ю. О. Чурсінов, О. А. Півоваров, С. Ю. Миколенко, О. С. Ковальова, В. С. Калина, В. С. Кошулько, Д. О. Тимчак, Н. А. Сова, К. А. Худайбердієва ; МОН України ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. – Дніпро : «Свідлер А. Л.», 2022. – Т. 4. Інноваційні технології харчових ваиробництв. – С.266-312. – 100-річчю Дніпровського держ. аграр.-екон. ун-ту, 20-річчю кафедри технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції присвячується. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7064 |
Abstract: | Проаналізовано напрямки розвитку питань використання нетрадиційної сировини та застосування сучасних технологій виробництва функціональних харчових продуктів. Обгрунтовано доцільність розробки продукту та введення його на ринок. Визначено закономірності та особливості організації розроблення нових харчових продуктів. Еспериментально визначено вплив технологічних параметрів при виробництві продукту на характеристику органолептичних, фізико-хімічних показників продуктів функціонального призначення. Розроблено рецептури харчових продуктів: макаронні вироби на основі клітковини гречаної; фруктово-овочеві гранули в системі натрію альгінат– кальцію фосфат; кремово-збивні цукерки, збагачені бджолиним обніжжям; шоколадні тістечка на основі бобової культури – нут; кондитерські вироби з біологічно активними речовинами; кондитерські вироби дієтично-діабетичного призначення. Виявлено та реалізовано доцільність використання нетрадиційної сировини при виробництві функціональних харчових продуктів. Вироблені вироби відповідають вимогам ДСТУ. Proanalizovano napriamky rozvytku pytan vykorystannia netradytsiinoi syrovyny ta zastosuvannia suchasnykh tekhnolohii vyrobnytstva funktsionalnykh kharchovykh produktiv. Obhruntovano dotsilnist rozrobky produktu ta vvedennia yoho na rynok. Vyznacheno zakonomirnosti ta osoblyvosti orhanizatsii rozroblennia novykh kharchovykh produktiv. Esperymentalno vyznacheno vplyv tekhnolohichnykh parametriv pry vyrobnytstvi produktu na kharakterystyku orhanoleptychnykh, fizyko-khimichnykh pokaznykiv produktiv funktsionalnoho pryznachennia. Rozrobleno retseptury kharchovykh produktiv: makaronni vyroby na osnovi klitkovyny hrechanoi; fruktovo-ovochevi hranuly v systemi natriiu alhinat– kaltsiiu fosfat; kremovo-zbyvni tsukerky, zbahacheni bdzholynym obnizhzhiam; shokoladni tistechka na osnovi bobovoi kultury – nut; kondyterski vyroby z biolohichno aktyvnymy rechovynamy; kondyterski vyroby diietychno-diabetychnoho pryznachennia. Vyiavleno ta realizovano dotsilnist vykorystannia netradytsiinoi syrovyny pry vyrobnytstvi funktsionalnykh kharchovykh produktiv. Vyrobleni vyroby vidpovidaiut vymoham DSTU. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7064 |
ISBN: | ISBN 978-617-627-174-1 |
Appears in Collections: | Монографії, розділи монографій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Калина Землеробська механіка. Том 4 (1).pdf | 12,51 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.