Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7090
Title: Оптимізація технології виробництва молока корів в товаристві з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» Кам’янського району Дніпропетровської області
Other Titles: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dnipro N» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Карноза, Анна Дмитрівна
Karnoza, Anna Dmytrivna
Keywords: годівля корів червоно-рябої молочної породи
hodivlia koriv chervono-riaboi molochnoi porody
оптимізація технології
optymizatsiia tekhnolohii
виробництво молока корів
vyrobnytstvo moloka koriv
ефективність використання
efektyvnist vykorystannia
екструдовані зернові компоненти
ekstrudovani zernovi komponenty
Issue Date: 2022
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Карноза А. Д. Оптимізація технології виробництва молока корів в товаристві з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» Кам’янського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Карноза Анна Дмитрівна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2022. – 61 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7090.
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього рівня «Магістр» викладена на 61 сторінці друкованого тексту, містить 24 таблиці, з використанням 42 літературних джерел і складається з 6 розділів. Приведені дані дослідження щодо встановлення ефективності використання екструдованих зернових компонентів у годівлі корів червоно-рябої молочної породи. Встановлено, що метод екструдування при обробці зерна ячменю і пшениці дає можливість збільшити в них, при порівнянні з натуральним зерном, майже весь комплекс поживних речовин і знизити вміст сирої клітковини). Використання в раціоні корів екструдованого комбікорму-концентрату дає можливість збільшити середньодобовий надій молока на 3,68 кг. За період досліду не виявлено достовірних відмінностей між групами за якісним складом молока, однак в результаті вищого добового надою від корів дослідної групи було отримано більшу кількість молочного жиру та білка, відповідно – на 150 та 120 г. Враховуючи різницю добових надоїв корів дослідної та контрольної груп (4,6 кг), встановлено, що різниця від реалізації молока базисної жирності може складати 64,4 грн. за добу від 1 гол. на користь корів дослідної групи, яким згодовували екструдовані корми. Dyplomna robota na zdobuttia osvitnoho rivnia «Mahistr» vykladena na 61 storintsi drukovanoho tekstu, mistyt 24 tablytsi, z vykorystanniam 42 literaturnykh dzherel i skladaietsia z 6 rozdiliv. Pryvedeni dani doslidzhennia shchodo vstanovlennia efektyvnosti vykorystannia ekstrudovanykh zernovykh komponentiv u hodivli koriv chervono-riaboi molochnoi porody. Vstanovleno, shcho metod ekstruduvannia pry obrobtsi zerna yachmeniu i pshenytsi daie mozhlyvist zbilshyty v nykh, pry porivnianni z naturalnym zernom, maizhe ves kompleks pozhyvnykh rechovyn i znyzyty vmist syroi klitkovyny). Vykorystannia v ratsioni koriv ekstrudovanoho kombikormu-kontsentratu daie mozhlyvist zbilshyty serednodobovyi nadii moloka na 3,68 kh. Za period doslidu ne vyiavleno dostovirnykh vidminnostei mizh hrupamy za yakisnym skladom moloka, odnak v rezultati vyshchoho dobovoho nadoiu vid koriv doslidnoi hrupy bulo otrymano bilshu kilkist molochnoho zhyru ta bilka, vidpovidno – na 150 ta 120 h. Vrakhovuiuchy riznytsiu dobovykh nadoiv koriv doslidnoi ta kontrolnoi hrup (4,6 kh), vstanovleno, shcho riznytsia vid realizatsii moloka bazysnoi zhyrnosti mozhe skladaty 64,4 hrn. za dobu vid 1 hol. na koryst koriv doslidnoi hrupy, yakym zghodovuvaly ekstrudovani kormy.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7090
Appears in Collections:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карноза А.Д..pdf555,69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.