Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7092
Title: Оптимізація технології виробництва продукції нутрій в товаристві з обмеженою відповідальністю «Призма» Нікопольського району Дніпропетровської області
Other Titles: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii nutrii v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Pryzma» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Ніколаєва, Альона Олегівна
Nikolaieva, Alona Olehivna
Keywords: нутрії
nutrii
оптимізація технології
optymizatsiia tekhnolohii
технологія виробництва продукції нутрій
tekhnolohiia vyrobnytstva produktsii nutrii
вирощування молодняку нутрій
vyroshchuvannia molodniaku nutrii
Issue Date: 2022
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Ніколаєва А. О. Оптимізація технології виробництва продукції нутрій в товаристві з обмеженою відповідальністю «Призма» Нікопольського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Ніколаєва Альона Олегівна ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2022. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7092.
Abstract: Дипломна робота виконана на 68 сторінках тексту, містить 22 таблиці, з використанням 42 джерел літератури, в т.ч. 5 іноземних і складається з 6 розділів. В роботі наводяться дані ефективності вирощування молодняку нутрій зі стандартним темно-коричневим та сріблястим типом забарвленням хутра в ТОВ «Призма» Нікопольського району Дніпропетровської області. Дослідження показали, що найбільш високі абсолютні показники живої маси у 8-місячному віці спостерігались в нутрій сріблястого типу забарвлення, вони були вищі, ніж в одноліток стандартного типу на 0,130 кг/гол. – у самців і 0,140 кг/гол. – у самок. Нутрії стандартного типу мали не тільки меншу масу, а й шкурку – 486 г проти 570 г у срібних; при цьому забійний вихід становив 58 % у нутрій обох типів. Порівнюючи дві групи, підраховано, що сріблясті нутрії майже на 8,3 % перевищують своїх однолітків за забійною масою. Виручка від реалізації продукції стандартних нутрій становила 460,00 грн. за одну голову проти 540,00 грн. при вирощуванні сріблястих. Різниця становить 80,00 грн. за одну голову. Таким чином, враховуючи вартість м’яса та хутра, нутрії сріблястого типу забарвлення домінують над стандартними, що в подальшому забезпечує позитивний кошторис ефективності виробництва продукції. Dyplomna robota vykonana na 68 storinkakh tekstu, mistyt 22 tablytsi, z vykorystanniam 42 dzherel literatury, v t.ch. 5 inozemnykh i skladaietsia z 6 rozdiliv. V roboti navodiatsia dani efektyvnosti vyroshchuvannia molodniaku nutrii zi standartnym temno-korychnevym ta sribliastym typom zabarvlenniam khutra v TOV «Pryzma» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Doslidzhennia pokazaly, shcho naibilsh vysoki absoliutni pokaznyky zhyvoi masy u 8-misiachnomu vitsi sposterihalys v nutrii sribliastoho typu zabarvlennia, vony buly vyshchi, nizh v odnolitok standartnoho typu na 0,130 kh/hol. – u samtsiv i 0,140 kh/hol. – u samok. Nutrii standartnoho typu maly ne tilky menshu masu, a y shkurku – 486 h proty 570 h u sribnykh; pry tsomu zabiinyi vykhid stanovyv 58 % u nutrii obokh typiv. Porivniuiuchy dvi hrupy, pidrakhovano, shcho sribliasti nutrii maizhe na 8,3 % perevyshchuiut svoikh odnolitkiv za zabiinoiu masoiu. Vyruchka vid realizatsii produktsii standartnykh nutrii stanovyla 460,00 hrn. za odnu holovu proty 540,00 hrn. pry vyroshchuvanni sribliastykh. Riznytsia stanovyt 80,00 hrn. za odnu holovu. Takym chynom, vrakhovuiuchy vartist miasa ta khutra, nutrii sribliastoho typu zabarvlennia dominuiut nad standartnymy, shcho v podalshomu zabezpechuie pozytyvnyi koshtorys efektyvnosti vyrobnytstva produktsii.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7092
Appears in Collections:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ніколаєва А. О..pdf587,14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.