Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/746
Title: | Вільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес |
Other Titles: | Free fat acids of M. bovis and infectious process |
Authors: | Бусол, Володимир Busol, Volodymyr Ткаченко, Олексій Андрійович Tkatschenko, A. A. Tkatschenko, O. A. Tkatschenko, Оleksii Зеленська, Марина Zelenskaya, Maryna Ковальова, Лілія Koval`ova, Liliya |
Keywords: | M. bovis M. bovis штам strain мікобактерії mycobacterium туберкульоз tuberculosis |
Issue Date: | 2007 |
Publisher: | Ветінформ |
Citation: | Вільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес / В. Бусол, О. Ткаченко, М. Зеленська, Л. Ковальова // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2007. – № 3. – С. 10-13. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746. |
Abstract: | Досліджуючи вільні жирні кислоти мікобактерій різних видів, культуральні властивості в динаміці пересівів на штучному живильному середовищі та вірулентність M. bovis, паса жованих на мурчаках, встановлено, що мікобактерії, зокрема швидкорослі M. Bovis змінюючись кількісно в залежності від вмісту кислот, змінюються по формі і структурі колоній. Це призводить до суттєвого зниження патогенності з одночасним збереженням сенсибілізуючої здатності мікобактерій. Studing of free fat acids of different mycobacteria growing properties during passeging on nutrient medium and their virulence at passeging on guinea-pigs has established, that mycobacteria and quickly growing M. bovis change both their acids and their form and colonies structure. As are results the pathogenic properties are increasing and the sensibilization properties do not change. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746 |
Appears in Collections: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.