Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7582
Title: | Обґрунтування технології виробництва плодоовочевих пюре на основі топінамбуру |
Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva plodoovochevykh piure na osnovi topinamburu |
Authors: | Журавльова, Анна Сергіївна Zhuravlova, Anna |
Keywords: | рецептура retseptura технологія tekhnolohiia процес protses сировина syrovyna |
Issue Date: | 2023 |
Citation: | Журавльова А.С. Обґрунтування технології виробництва плодоовочевих пюре на основі топінамбуру : магістер. кваліфікаційна робота : 181, Харчові технології / Анна Сергіївна Журавльова ; наук. кер. Олександр Андрійович Півоваров ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Інженерно-технологічний ф-т, Каф. харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 63 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7582 |
Abstract: | Метою кваліфікаційної роботи є розробка та впровадження науково-обґрунтованих рецептур та технологій функціональних продуктів харчування на основі топінамбуру. Створення та використання продуктів функціонального призначення є основною складовою концепції здорового харчування населення України. Ці продукти здатні регулювати численні функції організму людини, зберігати, покращувати здоров’я людей і знижувати ризик виникнення аліментарних захворювань. Для виробництва функціональних харчових продуктів використовують сировину, яка містить у нативному вигляді значні кількості фізіологічно активних макро- та мікронутрієнтів, а також додатково збагачують продукти харчування біологічно активними речовинами.Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka ta vprovadzhennia naukovo-obgruntovanykh retseptur ta tekhnolohii funktsionalnykh produktiv kharchuvannia na osnovi topinamburu. Stvorennia ta vykorystannia produktiv funktsionalnoho pryznachennia ye osnovnoiu skladovoiu kontseptsii zdorovoho kharchuvannia naselennia Ukrainy. Tsi produkty zdatni rehuliuvaty chyslenni funktsii orhanizmu liudyny, zberihaty, pokrashchuvaty zdorovia liudei i znyzhuvaty ryzyk vynyknennia alimentarnykh zakhvoriuvan. Dlia vyrobnytstva funktsionalnykh kharchovykh produktiv vykorystovuiut syrovynu, yaka mistyt u natyvnomu vyhliadi znachni kilkosti fiziolohichno aktyvnykh makro- ta mikronutriientiv, a takozh dodatkovo zbahachuiut produkty kharchuvannia biolohichno aktyvnymy rechovynamy. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7582 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Журавльова А. С..pdf | 1,46 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.