Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7637
Title: Удосконалення технології вирощування ріпаку озимого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Славутич» Нікопольського району Дніпропетровської області
Other Titles: Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia ripaku ozymoho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Slavutych» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Сипало, Дмитро Анатолійович
Sypalo, Dmytro Anatoliiovych
Keywords: ріпак озимий
ripak ozymyi
зрошення
zroshennia
технологія вирощування
tekhnolohiia vyroshchuvannia
продуктивність
produktyvnist
міжнародні стандарти
mizhnarodni standarty
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Сипало Д. А. Удосконалення технології вирощування ріпаку озимого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Славутич» Нікопольського району Дніпропетровської області: магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Дмитро Сипало ; наук. кер. М. Котченко ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. рослинництва. – Дніпро, 2023. – 56 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7637
Abstract: Ріпак є найпоширенішою та перспективною олійною культурою з родини капустяних. Існують дві форми цієї рослини: ріпак озимий і ріпак ярий. У насінні озимого ріпаку міститься близько 43,0-50,0 % олії, 16,0-29,0 % білка та 17,0 % вуглеводів. На думку багатьох вчених ріпак є культурою 21 сторіччя із широким використанням у якості продовольчої, кормової та енергетичної продукції. Основною продукцією ріпаку є олія, щорічне виробництво якої складає близько 25,0 млн. т Ripak ye naiposhyrenishoiu ta perspektyvnoiu oliinoiu kulturoiu z rodyny kapustianykh. Isnuiut dvi formy tsiiei roslyny: ripak ozymyi i ripak yaryi. U nasinni ozymoho ripaku mistytsia blyzko 43,0-50,0 % olii, 16,0-29,0 % bilka ta 17,0 % vuhlevodiv. Na dumku bahatokh vchenykh ripak ye kulturoiu 21 storichchia iz shyrokym vykorystanniam u yakosti prodovolchoi, kormovoi ta enerhetychnoi produktsii. Osnovnoiu produktsiieiu ripaku ye oliia, shchorichne vyrobnytstvo yakoi skladaie blyzko 25,0 mln. t
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7637
Appears in Collections:Кафедра рослинництва . Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сипало Д. А..pdf927,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.