Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/775
Title: | Лінгвістичні особливості формування професійно орієнтованої німецькомовної читацької компетентності у студентів-аграріїв |
Other Titles: | Linguistic peculiarities of forming of a professionally oriented German language reading competence of students-agrarians |
Authors: | Піддубцева, Ольга Ігорівна Piddubtseva, Olga |
Keywords: | науковий текст scientific text підмова спеціальності special sublanguage термін term агрономія agronomy німецька мова German language |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Піддубцева О. І. Лінгвістичні особливості формування професійно орієнтованої німецькомовної читацької компетентності у студентів-аграріїв / О. І. Піддубцева // Science and Education a new Dimension. Pedagogy and Psychology. – Budapest, 2018. – Issue 155. – P. 45-49. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/775 |
Abstract: | В статті вивчено лінгвістичні особливості німецькомовних текстів спеціальності “Агрономія”. Розглядається загальнонаукове трактування поняття “науковий текст”, що є головним джерелом отримання фахової інформації майбутніми фахівцями-аграріями. Досліджено поняття “підмова спеціальності” та наведено її класифікацію. Linguistic peculiarities of German-language texts of the specialty "Agronomy" are studied in the article. We consider the general scientific interpretation of the concept of "scientific text", which is the main source for obtaining professional information by future specialists-agrarians. We also analyze the concept of "special sublanguage" and give its classification. |
URI: | https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=uk&prev=search& http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/775 |
ISSN: | 2308-1996 (Online) 2308-5258 (Print) |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
11. 2018.pdf | 163,87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.