Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7864
Title: Удосконалення окремих елементів технології вирощування сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Лан» Кам҆янського району Дніпропетровської області
Other Titles: Udoskonalennia okremykh elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia soi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Lan» Kam҆ianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Федянович, Станіслав
Fedianovych, Stanislav
Keywords: Розвиток
rozvytok
Соя
soia
Система удобрення
systema udorennia
Продуктивна волога
produktyvna voloha
економічна ефективність
ekonomichna efektyvnist
охорона праці
okhorona pratsi
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський державний аграрно–економічний університет
Citation: Федянович Станіслав Удосконалення окремих елементів технології вирощування сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Лан» Кам҆янського району Дніпропетровської області : магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Станіслав Федянович ; наук. кер. В. Позняк ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 62 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7864
Abstract: Розв'язання задачі розширення виробництва сої пов'язана не стільки зі збільшенням посівних площ (частка культури у структурі зараз значна – часто досягає 30 %), стільки із підвищенням її продуктивності. Соя має високий продукційний потенціал, який у виробничих умовах не реалізується наполовину. Отримання високої і стійкої врожайності насіння сої ґрунтується на вивченням сортових особливостей і її продукційного процесу, також способів його регулювання, в тому числі за рахунок оптимізація поживного режиму В даний час завдання, що стоїть перед товаровиробниками сої, що полягає в максимально повному задоволенні потреб культури у елементах живлення, посиленням симбіотичного фіксуванню азоту, залучення цього дефіцитного елемента живлення рослин до біологічного кругообігу. При цьому найважливішою умовою є підвищення продуктивності культури за обов'язкового збереження родючості ґрунти. Характерні особливості органічних, мінеральних та мікроелементних добрив могли б успішно доповнювати один одного, оптимізуючи продукцію процес. Rozviazannia zadachi rozshyrennia vyrobnytstva soi poviazana ne stilky zi zbilshenniam posivnykh ploshch (chastka kultury u strukturi zaraz znachna – chasto dosiahaie 30 %), stilky iz pidvyshchenniam yii produktyvnosti. Soia maie vysokyi produktsiinyi potentsial, yakyi u vyrobnychykh umovakh ne realizuietsia napolovynu. Otrymannia vysokoi i stiikoi vrozhainosti nasinnia soi gruntuietsia na vyvchenniam sortovykh osoblyvostei i yii produktsiinoho protsesu, takozh sposobiv yoho rehuliuvannia, v tomu chysli za rakhunok optymizatsiia pozhyvnoho rezhymu V danyi chas zavdannia, shcho stoit pered tovarovyrobnykamy soi, shcho poliahaie v maksymalno povnomu zadovolenni potreb kultury u elementakh zhyvlennia, posylenniam symbiotychnoho fiksuvanniu azotu, zaluchennia tsoho defitsytnoho elementa zhyvlennia roslyn do biolohichnoho kruhoobihu. Pry tsomu naivazhlyvishoiu umovoiu ye pidvyshchennia produktyvnosti kultury za oboviazkovoho zberezhennia rodiuchosti grunty. Kharakterni osoblyvosti orhanichnykh, mineralnykh ta mikroelementnykh dobryv mohly b uspishno dopovniuvaty odyn odnoho, optymizuiuchy produktsiiu protses.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7864
Appears in Collections:Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Федянович С. Ю..pdf916,34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.