Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/815
Назва: Оцінка регіональної продовольчої безпеки України
Інші назви: Assessment of regional food security in Ukraine
Автори: Васильєва, Наталя Костянтинівна
Vasylieva, Natlia
Ключові слова: продовольча безпека
food security
регіональне споживання
regional consumption
рангова оцінка
rank assessment
міра неоднорідності
measure of diversity
продуктові пріоритети
product priorities
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Васильєва Н. К. Оцінка регіональної продовольчої безпеки України [Електронний ресурс] / Н. К. Васильєва. – Ефективна економіка : електронне наук. фахове вид. / ДДАЕУ. – 2018. – № 7. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/815
Короткий огляд (реферат): Продовольча безпека потребує постійного контролю та є стратегічним орієнтиром економіки України. Охарактеризувати стан продовольчої безпеки дозволяє склад харчового кошику, що істотно різниться поміж регіонами. На виконання цього завдання запропонована інтегральна рангова оцінка, побудована по показниках базових продуктів тваринного і рослинного походження. Інформаційна база є доступною з джерел офіційної державної статистики. Запропонована інтегральна рангова оцінка впорядковує області за рівнем загрози продовольчій безпеці. Для описання міри неоднорідності вибірки оцінок застосовано децильний та квінтильний коефіцієнти і показники варіації. Вони показують розбіжність у підтримці регіональної продовольчої безпеки і добробуту населення. Впорядкування рангів споживання у складі харчових кошиків кожного регіону обґрунтовує продуктові пріоритети вдосконалення продовольчої безпеки областей України. Food security needs constant control and is a strategic purpose of Ukrainian economics. The content of the food basket makes it possible to characterize the state of food security which differs significantly among the regions. To solve this issue the aggregate rank assessment created by means of indicators to the principal animal and crop food products was proposed. The relevant data are available from the official sources of the state statistics. The proposed aggregate rank assessment arranges order of the regions according to the level of a threat to their food security. The decile and quintile coefficients as well as indicators of variation were applied to measuring a diversity of the assessments’ sample. They depict differences between food security and population’s welfare by the regions. Sorting ranks of consumption in the food basket of every region substantiates product priorities over improving food security in Ukraine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/7_2018/5.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/815
ISSN: 2307-2105
Розташовується у зібраннях:Ефективна економіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf147,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.