Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/81
Title: Мікробне обсіменіння ковбаси в залежності від виду оболонки і терміну зберігання
Other Titles: Микробная обсемененность колбасы в зависимости от вида оболочки и срока хранения
Microbial contamination of the sausage depending on the type of casing and shelf life
Authors: Зажарська, Надія Миколаївна
Zazharska, Nadiia
Воробйов, Сергій Сергійович
Vorobyov, Sergiy
Keywords: ковбаса
sausage
оболонка
casing
мікробне обсеменіння
microbial contamination
умови зберігання
storage conditions
Issue Date: 2004
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Зажарская Н. Н. Микробная обсемененность колбасы в зависимости от вида оболочки и срока хранения / Н. Н. Зажарская, С. С. Воробьев // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., Одеса, 27-29 жовт. 2004 р. / Одеський держ. аграр. ун-т. – Одеса, 2004. – Ч. 1. – С. 183-188. http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/81
Abstract: Organoleptic and bacterial investigations of sausages were carry out. Boiled, half-smokied and smoked sausages were kept in conditions of packet in refrigerator. Some organoleptic characteristics were changed but bacteriological results didn’t exceed normal.Проведено органолептическое и бактериологическое исследование вареных, полукопченых и сырокопченых колбас при хранении в целлофане при температуре холодильника +4оС. При изменении некоторых органолептических характеристик микробная обсемененность в глубине изделия не превышала допустимые ветеринарно-санитарные нормы. Проведено органолептичне і бактеріологічне дослідження варених, напівкопчених, сирокопчених ковбас при зберіганні їх у целофані при температурі холодильника +4оС. При змінах деяких органолептичних характеристик мікробне обсіменіння в глибині виробів не перевищувала передбачених ветеринарно-санітарних вимог.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/81
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf232,27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.