Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8617
Title: Вплив захищеного метіоніну на продуктивність і якість молока корів
Other Titles: The influence of protected methionine on the productivity and quality of cows' milk
Authors: Долінко, Світлана Миколаївна
Dolinko, Svitlana
Заярко, Олександр Ілліч
Zaiarko, O. I.
Zaiarko, A. I.
Zayarko, Oleksandr
Keywords: якісні показники молока
quality indicators of milk
корови голштинської породи
Holstein cows
метіонін
methionine
продуктивність корів
productivity of cows
Issue Date: Oct-2022
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Долінко С. М. Вплив захищеного метіоніну на продуктивність і якість молока корів / С. М. Долінко, О. І. Заярко // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва та аквакультури : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 20 жовт. 2022 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – С. 19-22. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8617.
Abstract: Наведено результати науково-господарського досліду з використання біологічно активної речовини захищеного метіоніну у формі Smartline у раціонах годівлі корів у лактаційний період. У результаті проведених досліджень науково-господарського досліду встановлено, що «захищений» метіонін – Smartline при введенні до раціону корів вплинули на процеси утворення молока та рівень продуктивності у дослідних корів. Згодовування коровам комбікормів із «захищеним» метіоніном інтенсифікувало обмін речовин, особливо азотистий (амінокислотний) та ліпідний обміни в їхньому організмі, внаслідок чого у них збільшився вихід молочного жиру та білка. The results of a scientific and economic experiment on the use of the biologically active substance of protected methionine in the form of Smartline in the feeding rations of cows during the lactation period are given. As a result of the conducted research of the scientific and economic experiment, it was established that the "protected" methionine - Smartline, when introduced into the diet of cows, affected the processes of milk production and the level of productivity of experimental cows. Feeding cows compound feed with "protected" methionine intensified metabolism, especially nitrogen (amino acid) and lipid metabolism in their bodies, as a result of which they had an increased output of milk fat and protein.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/bitstream/123456789/7072/3/%d0%90%d0%9a%d0%a2%d0%a3%d0%90%d0%9b%d0%ac%d0%9d%d0%86%20%d0%9f%d0%a0%d0%9e%d0%91%d0%9b%d0%95%d0%9c%d0%98_2022%20%283%29.pdf
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8617
Appears in Collections:Публікації бакалаврів, магістрів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ_2022 (3)-19-22.pdf636,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.