Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/870
Назва: Interactions between agro-landscape and winter wheat agronomical-value traits
Інші назви: Взаємодія між агроландшафтами та агрономічно-цінними ознаками озимої пшениці
Автори: Назаренко, Микола Миколайович
Nazarenko, Mykola
Безус, Роман
Bezus, R.
Ключові слова: рельєф
relief
ландшафт
landscape
озима пшениця,
winter wheat
сорт
variety
Дата публікації: 2018
Видавництво: Transilvania University Press, Брашов, Румунія
Бібліографічний опис: Nazarenko M., Bezus R. Interactions between agro-landscape and winter wheat agronomical-value traits / Bulletin of Transilvania University of Brasov - series II – Forestry, Wood Industry, Agricultural, Food Engineering.– 2018. – Vol. 11 (60), № 2. P. 141–150. - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/870
Короткий огляд (реферат): Метою наших досліджень є опис меж мінливості основних сільськогосподарських типів сучасних українських сортів озимої пшениці з метою їх взаємозв'язку з різницевими умовами зростання. Дослідження підтвердили твердження про співвідношення вмісту поживних елементів у рослинах озимої пшениці, їх поглинання з ґрунту, типу рельєфу, генотипу сорту пшениці та меж адаптованих до різних умов. Рекомендовано сорти Колос Миронівщини, Сонечко, Фаворитка для вирощування в цих умовах зерновою продуктивністю і сортами Ласуня за вмістом білкового білка та білкового складу. The objectives of our investigations are to describe the limits of variability of the main agricultural types of modern Ukrainian winter wheat varieties in order to their relations with difference growth conditions. Our investigations confirmed statements about relations between content of nutrient elements in winter wheat plants, their uptaking from soil, type of relief, wheat variety genotype and limits of adaptable for difference conditions. We recommended varieties Kolos Mironovschiny, Sonechko, Favoritka for growing under these conditions by grain productivity and varieties Lasunya by grain protein content and protein composition.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://webbut.unitbv.ro/Bulletin/Series%20II/2018/BULETIN%20I/14_Nazarenco.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/870
ISSN: 2065-2135 (Print), 2065-2143 (CD-ROM)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14_Nazarenco.pdf222,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.