Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848
Title: Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia
Authors: Некрасов, Артем Валерійович
Nekrasov, Artem Valeriiovych
Keywords: рецептура
retseptura
спред
spred
пальмова олія
palmova oliia
кокосова олія
kokosova oliia
соєва олія
soieva oliia
функціональні продукти
funktsionalni produkty
жирнокислотний склад
zhyrnokyslotnyi sklad
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Некрасов А. В. Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Некрасов Артем Валерійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 86 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848.
Abstract: Метою роботи є обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення. Методи дослідження: При проведенні експериментальних лабораторних досліджень використовували стандартні та розроблені під час експерименту методи отримання та оцінки якості спредів. Одержання рослинно-жирового спреду проводили за стандартною технологічною схемою маргаринового виробництва. Параметри процесу коригували під час експериментів. В роботі відповідно до мети дослідження проведено дослідження жирнокислотного складу пальмової, кокосової, соєвої, ріпакової, соняшникової, кукурудзяною олій. Проведено визначення оптимальних складових жирових основ для виробництва спреду за допомогою моделювання рецептур в середовищі Microsoft Excel. За результатами досліджень було розроблено рецептуру спреду функціонального призначення, до складу якого входять пальмова, кокосова та соєва олії, з додаванням токоферолів та пробіотичного комплексу. Було проведено дослідження стабільність пробіотичних мікроорганізмів у складі розробленого спреду. Metoiu roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia. Metody doslidzhennia: Pry provedenni eksperymentalnykh laboratornykh doslidzhen vykorystovuvaly standartni ta rozrobleni pid chas eksperymentu metody otrymannia ta otsinky yakosti sprediv. Oderzhannia roslynno-zhyrovoho spredu provodyly za standartnoiu tekhnolohichnoiu skhemoiu marharynovoho vyrobnytstva. Parametry protsesu koryhuvaly pid chas eksperymentiv. V roboti vidpovidno do mety doslidzhennia provedeno doslidzhennia zhyrnokyslotnoho skladu palmovoi, kokosovoi, soievoi, ripakovoi, soniashnykovoi, kukurudzianoiu olii. Provedeno vyznachennia optymalnykh skladovykh zhyrovykh osnov dlia vyrobnytstva spredu za dopomohoiu modeliuvannia retseptur v seredovyshchi Microsoft Excel. Za rezultatamy doslidzhen bulo rozrobleno retsepturu spredu funktsionalnoho pryznachennia, do skladu yakoho vkhodiat palmova, kokosova ta soieva olii, z dodavanniam tokoferoliv ta probiotychnoho kompleksu. Bulo provedeno doslidzhennia stabilnist probiotychnykh mikroorhanizmiv u skladi rozroblenoho spredu.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Некрасов А.В..pdf1,6 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.