Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848
Title: | Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення |
Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia |
Authors: | Некрасов, Артем Валерійович Nekrasov, Artem Valeriiovych |
Keywords: | рецептура retseptura спред spred пальмова олія palmova oliia кокосова олія kokosova oliia соєва олія soieva oliia функціональні продукти funktsionalni produkty жирнокислотний склад zhyrnokyslotnyi sklad |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Некрасов А. В. Обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Некрасов Артем Валерійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 86 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848. |
Abstract: | Метою роботи є обґрунтування технології виробництва спреду функціонального призначення. Методи дослідження: При проведенні експериментальних лабораторних досліджень використовували стандартні та розроблені під час експерименту методи отримання та оцінки якості спредів. Одержання рослинно-жирового спреду проводили за стандартною технологічною схемою маргаринового виробництва. Параметри процесу коригували під час експериментів. В роботі відповідно до мети дослідження проведено дослідження жирнокислотного складу пальмової, кокосової, соєвої, ріпакової, соняшникової, кукурудзяною олій. Проведено визначення оптимальних складових жирових основ для виробництва спреду за допомогою моделювання рецептур в середовищі Microsoft Excel. За результатами досліджень було розроблено рецептуру спреду функціонального призначення, до складу якого входять пальмова, кокосова та соєва олії, з додаванням токоферолів та пробіотичного комплексу. Було проведено дослідження стабільність пробіотичних мікроорганізмів у складі розробленого спреду. Metoiu roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva spredu funktsionalnoho pryznachennia. Metody doslidzhennia: Pry provedenni eksperymentalnykh laboratornykh doslidzhen vykorystovuvaly standartni ta rozrobleni pid chas eksperymentu metody otrymannia ta otsinky yakosti sprediv. Oderzhannia roslynno-zhyrovoho spredu provodyly za standartnoiu tekhnolohichnoiu skhemoiu marharynovoho vyrobnytstva. Parametry protsesu koryhuvaly pid chas eksperymentiv. V roboti vidpovidno do mety doslidzhennia provedeno doslidzhennia zhyrnokyslotnoho skladu palmovoi, kokosovoi, soievoi, ripakovoi, soniashnykovoi, kukurudzianoiu olii. Provedeno vyznachennia optymalnykh skladovykh zhyrovykh osnov dlia vyrobnytstva spredu za dopomohoiu modeliuvannia retseptur v seredovyshchi Microsoft Excel. Za rezultatamy doslidzhen bulo rozrobleno retsepturu spredu funktsionalnoho pryznachennia, do skladu yakoho vkhodiat palmova, kokosova ta soieva olii, z dodavanniam tokoferoliv ta probiotychnoho kompleksu. Bulo provedeno doslidzhennia stabilnist probiotychnykh mikroorhanizmiv u skladi rozroblenoho spredu. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8848 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Некрасов А.В..pdf | 1,6 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.