Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102
Title: Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області
Other Titles: Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia chasnyku ozymoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «Zoria» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Сумський, Андрій Миколайович
Sumskyi, Andrii Mykolaiovych
Keywords: агроекологічна система вирощування
ahroekolohichna systema vyroshchuvannia
запас продуктивності
zapas produktyvnosti
однозубковий посадковий матеріал
odnozubkovyi posadkovyi material
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський державний аграрно–економічний університет
Citation: Сумський А. М. Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області: магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Ірина Біловодська ; наук. кер. А. Готвянська ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 60 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102
Abstract: Часник - це цінна культура, що має харчове та лікувальне значення. Він вживається у свіжому вигляді, використовується в м'ясопереробній та овочеконсервній промисловості, в медицині та ветеринарії. У їжу вживають молоде листя та стрілки, а по дозріванні цибулини - складові її зубки і бульбочки. Хімічний склад часнику залежить від сорту та зони вирощування. У середньому на сиру масу в соковитих лусках зубка міститься 34,0 % сухих речовин (з коливаннями від 32 до 43 %). Основну частину поживних речовин становлять вуглеводи, полісахариди (до 27,0 %). Chasnyk - tse tsinna kultura, shcho maie kharchove ta likuvalne znachennia. Vin vzhyvaietsia u svizhomu vyhliadi, vykorystovuietsia v miasopererobnii ta ovochekonservnii promyslovosti, v medytsyni ta veterynarii. U yizhu vzhyvaiut molode lystia ta strilky, a po dozrivanni tsybulyny - skladovi yii zubky i bulbochky. Khimichnyi sklad chasnyku zalezhyt vid sortu ta zony vyroshchuvannia. U serednomu na syru masu v sokovytykh luskakh zubka mistytsia 34,0 % sukhykh rechovyn (z kolyvanniamy vid 32 do 43 %). Osnovnu chastynu pozhyvnykh rechovyn stanovliat vuhlevody, polisakharydy (do 27,0 %).
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102
Appears in Collections:Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сумський А. М..pdf2,09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.