Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102
Title: | Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області |
Other Titles: | Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia chasnyku ozymoho v umovakh fermerskoho hospodarstva «Zoria» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Authors: | Сумський, Андрій Миколайович Sumskyi, Andrii Mykolaiovych |
Keywords: | агроекологічна система вирощування ahroekolohichna systema vyroshchuvannia запас продуктивності zapas produktyvnosti однозубковий посадковий матеріал odnozubkovyi posadkovyi material |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно–економічний університет |
Citation: | Сумський А. М. Удосконалення технології вирощування часнику озимого в умовах фермерського господарства «Зоря» Дніпровського району Дніпропетровської області: магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Ірина Біловодська ; наук. кер. А. Готвянська ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 60 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102 |
Abstract: | Часник - це цінна культура, що має харчове та лікувальне значення. Він вживається у свіжому вигляді, використовується в м'ясопереробній та овочеконсервній промисловості, в медицині та ветеринарії. У їжу вживають молоде листя та стрілки, а по дозріванні цибулини - складові її зубки і бульбочки. Хімічний склад часнику залежить від сорту та зони вирощування. У середньому на сиру масу в соковитих лусках зубка міститься 34,0 % сухих речовин (з коливаннями від 32 до 43 %). Основну частину поживних речовин становлять вуглеводи, полісахариди (до 27,0 %). Chasnyk - tse tsinna kultura, shcho maie kharchove ta likuvalne znachennia. Vin vzhyvaietsia u svizhomu vyhliadi, vykorystovuietsia v miasopererobnii ta ovochekonservnii promyslovosti, v medytsyni ta veterynarii. U yizhu vzhyvaiut molode lystia ta strilky, a po dozrivanni tsybulyny - skladovi yii zubky i bulbochky. Khimichnyi sklad chasnyku zalezhyt vid sortu ta zony vyroshchuvannia. U serednomu na syru masu v sokovytykh luskakh zubka mistytsia 34,0 % sukhykh rechovyn (z kolyvanniamy vid 32 do 43 %). Osnovnu chastynu pozhyvnykh rechovyn stanovliat vuhlevody, polisakharydy (do 27,0 %). |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9102 |
Appears in Collections: | Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Сумський А. М..pdf | 2,09 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.