Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9331
Title: | Impact of granulometric composition on mineral binder hydration processes |
Other Titles: | Вплив гранулометричного складу на процеси гідратації мінеральної в'яжучої речовини |
Authors: | Derevianko, Victor Дерев’янко, Віктор Миколайович Kondratieva, Natalia Кондратьєва, Наталія Вікторівна Sanitskiy, Myroslav Саницький, Мирослав Андрійович Hryshko, Hanna Гришко, Ганна Миколаївна |
Keywords: | granulometric composition гранулометричний склад hydration гідратація gypsum binder гіпсова в'яжуча fractions фракції |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Publishing House „Tehnica UTM” |
Citation: | Derevianko V. N. Impact of granulometric composition on mineral binder hydration processes / V. N. Derevianko, N. V. Kondratieva, N. A. Sanitskiy, H. M. Hryshko // Journal оf Engineering Science. – Moldova : Publishing House „Tehnica UTM”, 2018. – Vol. XXV. – No. 3 (2018). – P. 74 – 84. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9331 |
Abstract: | This article presents the research results of the impact of granulometric composition on gypsum binder hydration processes. When the amount of finely ground gypsum in the gypsum binder is increased by up to 15%, the maximum hydration temperature rises by 10oC and the hydration process intensification occurs with the reduction in time required to reach the maximum hydration temperature. У статті наведено результати досліджень впливу гранулометричного складу на процеси гідратації гіпсового в’яжучого. При збільшенні кількості тонко подрібненого гіпсу в гіпсовому в'яжучому до 15 % максимальна температура гідратації підвищується на 10oС і відбувається інтенсифікація процесу гідратації зі скороченням часу досягнення максимальної температури гідратації. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9331 |
ISSN: | ISSN 2587-3474 eISSN 2587-3482 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.