Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9342
Title: | Особливості процесів гідратації гіпсових систем, модифікованих поверхнево-активними речовинами |
Other Titles: | Peculiarities of the hydration processes of gypsum systems modified with surface-active substances |
Authors: | Дерев’янко, Віктор Миколайович Derevianko, Victor Кондратьєва, Наталія Вікторівна Kondratieva, Natalia Гришко, Ганна Миколаївна Hryshko, Hanna Мороз, Ліна Вікторівна Moroz, Lina |
Keywords: | гіпсові системи gypsum systems гіпсові в'яжучі gypsum binders затверділа структура hardened structure гідратація hydration модифікатори modifiers поверхнево-активні речовини surfactants |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | ОДАБА |
Citation: | Особливості процесів гідратації гіпсових систем, модифікованих поверхнево-активними речовинами / Віктор Миколайович Дерев’янко, Наталія Вікторівна Кондратьєва, Ганна Миколаївна Гришко та ін. // Моделювання та оптимізація будівельних композитів : Матеріали міжнародного семінару Одеса, 21 – 22 листопада 2019 : Присвячується 85-річчю Віталія Анатолійовича Вознесенського. – Одеса : ОДАБА 2019. – С. 31 – 34. – Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9342 |
Abstract: | Автори виявили, що: (а) структуроутворення відбувається при збільшенні концентрації розчину при вищій швидкості виділення тепла; (б) швидкість структуроутворення можна модифікувати шляхом зміни як поверхневої енергії кристалів, так і концентрації розчинів за допомогою ПАР. The authors have found that: (a) structure formation occurs with an increased concentration of solution at a higher rate of heat release; (b) structure formation rate can be modified by changing both surface energy of the crystals and the concentration of solutions by means of surfactants. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9342 |
ISSN: | ISBN 978-617-7195-29-9 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.