Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9591
Title: | Удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів в умовах фермерського господарства «Радість» Запорізького району Запорізької області |
Other Titles: | Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva miasa kurchat-broileriv v umovakh fermerskoho hospodarstva «Radist» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti |
Authors: | Доценко, Віктор Андрійович Dotsenko, Viktor Andriiovych |
Keywords: | економічні показники ekonomichni pokaznyky курчата-бройлери kurchata-broilery крос Кобб-50 kros Kobb-50 жива маса zhyva masa маса тушки masa tushky забійний вихід zabiinyi vykhid |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Доценко В. А. Удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів в умовах фермерського господарства «Радість» Запорізького району Запорізької області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Доценко Віктор Андрійович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9591. |
Abstract: | Метою роботи був детальний аналіз технології вирощування м’яса курчат-бройлерів в ФГ «Радість» Запорізького району Запорізької області. Фермерське господарство «Радість» спеціалізується на виробництві м'яса курчат-бройлерів потужністю 2,82 тис. голів на рік відгодівельного поголів’я. За минулий рік на підприємстві було вироблено 77,8 ц приросту живої маси. Конверсія корму склала в середньому 1,9 кг на 1 кг м'яса. Курчата-бройлери на відгодівлі відрізняються доброю живою масою, яка наприкінці періоду становить у середньому 2,8-3,0 кг. Абсолютний і середньодобовий приріст живої маси збільшується до 7-тижневого періоду і до забою знаходиться в межах в залежності від віку від 55,0 г до 100,0 г впродовж доби. Збереженість курчат-бройлерів у середньому за період вирощування становить 92,0-94,0 %, що є відповідною реакцією на добрі умови годівлі та утримання. Metoiu roboty buv detalnyi analiz tekhnolohii vyroshchuvannia miasa kurchat-broileriv v FH «Radist» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti. Fermerske hospodarstvo «Radist» spetsializuietsia na vyrobnytstvi miasa kurchat-broileriv potuzhnistiu 2,82 tys. holiv na rik vidhodivelnoho poholivia. Za mynulyi rik na pidpryiemstvi bulo vyrobleno 77,8 ts pryrostu zhyvoi masy. Konversiia kormu sklala v serednomu 1,9 kh na 1 kh miasa. Kurchata-broilery na vidhodivli vidrizniaiutsia dobroiu zhyvoiu masoiu, yaka naprykintsi periodu stanovyt u serednomu 2,8-3,0 kh. Absoliutnyi i serednodobovyi pryrist zhyvoi masy zbilshuietsia do 7-tyzhnevoho periodu i do zaboiu znakhodytsia v mezhakh v zalezhnosti vid viku vid 55,0 h do 100,0 h vprodovzh doby. Zberezhenist kurchat-broileriv u serednomu za period vyroshchuvannia stanovyt 92,0-94,0 %, shcho ye vidpovidnoiu reaktsiieiu na dobri umovy hodivli ta utrymannia. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9591 |
Appears in Collections: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Доценко В.А..pdf | 1,19 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.