Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9592
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorІскра, Андрій Юрійович-
dc.contributor.authorIskra, Andrii Yuriiovych-
dc.date.accessioned2024-03-28T18:15:30Z-
dc.date.available2024-03-28T18:15:30Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationІскра А. Ю. Вплив періоду року на якість молока швіцьких корів залежно від періоду року в умовах МВК «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Іскра Андрій Юрійович ; наук. керівник Литвищенко Л. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 61 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9592.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9592-
dc.description.abstractУ різні пори року на секрецію одиниці молока тварини витрачають різну кількість енергії: у літній період на 1 кг молока приходиться 1,1 кг сухих речовин, 138,75 г сирого протеїну та 10,33 МДж обмінної енергії, а взимку – відповідно 1,21 кг, 155,31 г і 11,31 МДж. Поведінкова активність швіцьких корів великою марою залежить від пори року: у зимовий час тварин 14,4 раза на добу підходять до кормового столу та упродовж 365,5 хв. споживають корми, відпочивають напротязі 493, хв., а в літній час ці показники менші і становлять відповідно 10,5 раза, 346,1 хв. і 417,3 хв. Натомість, у літній час тварини14,1 раза підходять до групових напувалок і впродовж 52,8 хв. п’ють воду, натомість у зимовий час ці показник менші і становлять відповідно 11,1 раза і 41,4 хв. Загально змішані раціони годівлі повною мірою забезпечують реалізацію генетичного потенціалу швіцьких корів, у яких за стандартну лактацію удій знаходиться на рівні на рівні 9469,0–9600,5 кг, а коефіцієнт молочності – на рівні 1581,5–1608,6 кг і не залежить від періоду року. У цей же час різні періоди року по-різному впливають на якісний склад молока. Так, у зимовий період масова частка жиру в молоці тварин становить у середньому 4,03 %, а у літній – 3,77 %, що на 6,9 % менше. U rizni pory roku na sekretsiiu odynytsi moloka tvaryny vytrachaiut riznu kilkist enerhii: u litnii period na 1 kh moloka prykhodytsia 1,1 kh sukhykh rechovyn, 138,75 h syroho proteinu ta 10,33 MDzh obminnoi enerhii, a vzymku – vidpovidno 1,21 kh, 155,31 h i 11,31 MDzh. Povedinkova aktyvnist shvitskykh koriv velykoiu maroiu zalezhyt vid pory roku: u zymovyi chas tvaryn 14,4 raza na dobu pidkhodiat do kormovoho stolu ta uprodovzh 365,5 khv. spozhyvaiut kormy, vidpochyvaiut naprotiazi 493, khv., a v litnii chas tsi pokaznyky menshi i stanovliat vidpovidno 10,5 raza, 346,1 khv. i 417,3 khv. Natomist, u litnii chas tvaryny14,1 raza pidkhodiat do hrupovykh napuvalok i vprodovzh 52,8 khv. piut vodu, natomist u zymovyi chas tsi pokaznyk menshi i stanovliat vidpovidno 11,1 raza i 41,4 khv. Zahalno zmishani ratsiony hodivli povnoiu miroiu zabezpechuiut realizatsiiu henetychnoho potentsialu shvitskykh koriv, u yakykh za standartnu laktatsiiu udii znakhodytsia na rivni na rivni 9469,0–9600,5 kh, a koefitsiient molochnosti – na rivni 1581,5–1608,6 kh i ne zalezhyt vid periodu roku. U tsei zhe chas rizni periody roku po-riznomu vplyvaiut na yakisnyi sklad moloka. Tak, u zymovyi period masova chastka zhyru v molotsi tvaryn stanovyt u serednomu 4,03 %, a u litnii – 3,77 %, shcho na 6,9 % menshe.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectмасова частка жиру і білкаuk
dc.subjectmasova chastka zhyru i bilkauk
dc.subjectкоровиuk
dc.subjectkorovyuk
dc.subjectшвіцька породаuk
dc.subjectshvitska porodauk
dc.subjectлактаціяuk
dc.subjectlaktatsiiauk
dc.subjectзагально змішані раціониuk
dc.subjectzahalno zmishani ratsionyuk
dc.subjectмолочна продуктивністьuk
dc.subjectmolochna produktyvnistuk
dc.titleВплив періоду року на якість молока швіцьких корів залежно від періоду року в умовах МВК «Єкатеринославський» Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeVplyv periodu roku na yakist moloka shvitskykh koriv zalezhno vid periodu roku v umovakh MVK «Iekaterynoslavskyi» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Іскра А.Ю..pdf542,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.