Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657
Назва: Удосконалення виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Балак В.Е.» Павлоградського району Дніпропетровської області
Інші назви: Udoskonalennia vyrobnytstva produktsii vivcharstva v fermerskomu hospodarstvi «Balak V.E.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Черненко, Аркадій Вікторович
Chernenko, Arkadii Viktorovych
Ключові слова: забійні якості
zabiini yakosti
вівці придніпровської м’ясної породи
vivtsi prydniprovskoi miasnoi porody
пробіотичний препарат «Пробіол»
probiotychnyi preparat «Probiol»
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Черненко А. В. Удосконалення виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Балак В.Е.» Павлоградського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Черненко Аркадій Вікторович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657.
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження щодо впливу пробіотику «Пробіол» на збереженість та відгодівельні якості молодняку овець породи придніпровська м’ясна. При використанні пробіотичної добавки жива маса молодняку дослідної групи в 4 місяці підвищилася на 20,4 %. За передзабійною масою ягнята дослідної групи у віці 8 місяців переважали однолітків контрольної на 12,8 %, за забійною та масою туші – на 16,7 %. Враховуючи рівень гуртових цін за кілограм м’яса баранини – 100 грн, загальна виручка від реалізації туш молодняку, яким згодовували пробіотичну добавку «Пробіол» становила 2380,0 грн, що на 340 грн більше ніж від однолітків контрольної групи. Provedeno doslidzhennia shchodo vplyvu probiotyku «Probiol» na zberezhenist ta vidhodivelni yakosti molodniaku ovets porody prydniprovska miasna. Pry vykorystanni probiotychnoi dobavky zhyva masa molodniaku doslidnoi hrupy v 4 misiatsi pidvyshchylasia na 20,4 %. Za peredzabiinoiu masoiu yahniata doslidnoi hrupy u vitsi 8 misiatsiv perevazhaly odnolitkiv kontrolnoi na 12,8 %, za zabiinoiu ta masoiu tushi – na 16,7 %. Vrakhovuiuchy riven hurtovykh tsin za kilohram miasa baranyny – 100 hrn, zahalna vyruchka vid realizatsii tush molodniaku, yakym zghodovuvaly probiotychnu dobavku «Probiol» stanovyla 2380,0 hrn, shcho na 340 hrn bilshe nizh vid odnolitkiv kontrolnoi hrupy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Черненко А.В..pdf557,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.