Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657
Title: Удосконалення виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Балак В.Е.» Павлоградського району Дніпропетровської області
Other Titles: Udoskonalennia vyrobnytstva produktsii vivcharstva v fermerskomu hospodarstvi «Balak V.E.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Черненко, Аркадій Вікторович
Chernenko, Arkadii Viktorovych
Keywords: забійні якості
zabiini yakosti
вівці придніпровської м’ясної породи
vivtsi prydniprovskoi miasnoi porody
пробіотичний препарат «Пробіол»
probiotychnyi preparat «Probiol»
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Черненко А. В. Удосконалення виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Балак В.Е.» Павлоградського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Черненко Аркадій Вікторович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657.
Abstract: Проведено дослідження щодо впливу пробіотику «Пробіол» на збереженість та відгодівельні якості молодняку овець породи придніпровська м’ясна. При використанні пробіотичної добавки жива маса молодняку дослідної групи в 4 місяці підвищилася на 20,4 %. За передзабійною масою ягнята дослідної групи у віці 8 місяців переважали однолітків контрольної на 12,8 %, за забійною та масою туші – на 16,7 %. Враховуючи рівень гуртових цін за кілограм м’яса баранини – 100 грн, загальна виручка від реалізації туш молодняку, яким згодовували пробіотичну добавку «Пробіол» становила 2380,0 грн, що на 340 грн більше ніж від однолітків контрольної групи. Provedeno doslidzhennia shchodo vplyvu probiotyku «Probiol» na zberezhenist ta vidhodivelni yakosti molodniaku ovets porody prydniprovska miasna. Pry vykorystanni probiotychnoi dobavky zhyva masa molodniaku doslidnoi hrupy v 4 misiatsi pidvyshchylasia na 20,4 %. Za peredzabiinoiu masoiu yahniata doslidnoi hrupy u vitsi 8 misiatsiv perevazhaly odnolitkiv kontrolnoi na 12,8 %, za zabiinoiu ta masoiu tushi – na 16,7 %. Vrakhovuiuchy riven hurtovykh tsin za kilohram miasa baranyny – 100 hrn, zahalna vyruchka vid realizatsii tush molodniaku, yakym zghodovuvaly probiotychnu dobavku «Probiol» stanovyla 2380,0 hrn, shcho na 340 hrn bilshe nizh vid odnolitkiv kontrolnoi hrupy.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9657
Appears in Collections:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Черненко А.В..pdf557,82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.