Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9850
Назва: Сriterion for selection of feed additives with different biological effect in the feeding of growing pigs
Інші назви: Критерій вибору кормових добавок із різною біологічною дією в годівлі свиней на вирощуванні
Автори: Yanovska, О.
Yanovsky, O.
Yanovska, O. V.
Яновська, Оксана Віталіївна
Gordiienko, Iuliia
Gordiienko, Iuliia Anatoliivna
Hordiienko, Yuliia
Hordiienko, Yuliia Anatoliivna
Gordiienko, Iuliia A.
Gordiienko, Iu. A.
Гордієнко, Юлія Анатоліївна
Ключові слова: probiotics; phytobiotics; pigs on growing; gut microbiome
пробіотики; фітобіотики; свині на вирощуванні; мікробіом кишечника
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Yanovska, O. V., & Gordiienko, Iu. A. (2023). Сriterion for selection of feed additives with different biological effect in the feeding of growing pigs. Theoretical and Applied Veterinary Medicine, 11(3), 3-9. URI : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9850.
Короткий огляд (реферат): To achieve the pork production profitability, it is necessary to eliminate as many unfavorable factors as possible preventing the animal productivity increase. The use of various feed additives is one of the promising directions to assess the state of health and reducing the risks of the development of pathological processes among livestock. The paper presents the results of assessing the effect of feed additives on pig growth performance depending on the initial gut microbiome of healthy store pigs of the large white breed. The composition of the gut microbial population of the experimental animals has been previously assessed, upon which the pigs have been divided into groups. Animals with reduced content of Escherichia coli took BioPlus 2B, with reduced content of lactobacilli – Bacell, with normal ratio of Escherichia coli, bifido- and lactobacilli – Extract SV. The first two drugs are probiotics, the last one is a phytobiotic with antioxidant and antimicrobial properties. Consumption of these additives together with a balanced traditional diet changed the population intestinal microflora composition in favor of Bifidobacterium spp. and Lactobacillus spp., inhibiting the growth of opportunistic pathogenic microflora having favorable effect on animal productivity. The highest increase in the total animal weight has been observed with the consumption of Extract SV (p < 0.01). In the future, it is planned to investigate the effect of drugs with probiotic and antioxidant properties on the productivity indicators of growing pigs under the conditions of simultaneous consumption. Для досягнення рентабельності виробництва свинини необхідно усунути якомога більше несприятливих факторів, що перешкоджають підвищенню продуктивності тварин. Використання різноманітних кормових добавок є одним із перспективних напрямів оцінки стану здоров’я та зниження ризиків розвитку патологічних процесів у поголів’я. У статті наведено результати оцінки впливу кормових добавок на показники росту свиней залежно від початкового мікробіому кишечнику здорових свиней великої білої породи. Попередньо оцінено мікробний склад кишкової популяції піддослідних тварин, за яким свиней розподілено на групи. Тварини зі зниженим вмістом кишкової палички приймали БіоПлюс 2Б, зі зниженим вмістом лактобактерій – Bacell, з нормальним співвідношенням кишкової палички, біфідо- та лактобактерій – Екстракт СВ. Перші два препарати є пробіотиками, останній – фітобіотиком з антиоксидантними та антимікробними властивостями. Споживання цих добавок разом із збалансованим традиційним харчуванням змінило популяційний склад мікрофлори кишечника на користь Bifidobacterium spp. і Lactobacillus spp., пригнічуючи ріст умовно-патогенної мікрофлори, сприятливо впливаючи на продуктивність тварин. Найбільший приріст загальної маси тварин спостерігався при споживанні екстракту СВ (p < 0,01). У подальшому планується дослідити вплив препаратів з пробіотичними та антиоксидантними властивостями на показники продуктивності підростаючих свиней за умов одночасного споживання.
Опис: Яновська Оксана Віталіївна https://orcid.org/0000-0003-1872-283Х Гордієнко Юлія Анатоліївна https://orcid.org/0000-0003-0788-2176
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://bulletin-biosafety.com/index.php/journal/article/view/357/357
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9850
ISSN: 2663-1156 (print)
2663-1164 (online)
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
357-Article Text-675-2-10-20240208.pdf706,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.