Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10198
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБондарчук, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBondarchuk, Nataliia-
dc.contributor.authorДзюрах, Юрій Миколайович-
dc.contributor.authorDziurakh, Yu.-
dc.date.accessioned2024-09-21T08:04:36Z-
dc.date.available2024-09-21T08:04:36Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБондарчук Н. В. Публічне управління в умовах війни: стратегії забезпечення продовольчої безпеки / Н. В. Бондарчук, Ю. М. Дзюрах // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. – 2024. –Вип. 20, Т.2. – С. 78-85. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10198uk
dc.identifier.issnISSN (Print) 2313-8246 ISSN (Online) 2518-7589-
dc.identifier.urihttps://journals.pnu.edu.ua/index.php/aprde/article/view/8163-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10198-
dc.description.abstractСтаття направлена на дослідження питань забезпечення продовольчої безпеки України в сучасних умовах. Метою статті є розгляд впливу воєнної агресії росії проти України на продовольчу безпеку держави та розробка стратегій і заходів управління, спрямованих на забезпечення стійкості продовольчої безпеки в умовах війни. В статті використано методи синтезу та аналізу для визначення стратегій забезпечення продовольчої стратегії. В роботі констатовано, що розробка та впровадження ефективних стратегій управління продовольчою безпекою стає критично важливою для забезпечення життєвої безпеки та здоров'я місцевого населення. Запропоновано під продовольчою безпекою розуміти такий стан системи національної економіки, за якого забезпечується продовольчий суверенітет держави, тобто здатність забезпечувати нагальні потреби населення у якісній продукції , економічну та фізичну доступність до продуктів харчування, а також відповідність продукції внутрішнім та зовнішнім стандартам якості. Запропоновано низку заходів протидії загрозам продовольчої безпеки України : аналіз, оцінка погроз продовольчої безпеки та існуючих заходів протидії в Україні та у регіонах зокрема; формування системи моніторингу продовольчої безпеки та вразливості для прогнозування можливих надзвичайних подій з метою поліпшення розробки планів на випадок непередбачених ситуацій; співробітництво з міжнародними організаціями з питань обміну досвідом у галузі продовольчої безпеки; планування та формування резервів продовольчих продуктів першої необхідності у разі надзвичайних ситуацій та інші. Запропоновано реалізовувати стратегію «зелена економіка». «Зелена економіка» спрямована на зменшення негативного впливу на навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів та сприяння збереженню природних екосистем. Реалізація даної стратегії дозволить покращити стан ґрунтового покрову, що призведе до розвитку агропромислового комплексу та підвищенню рівня забезпеченості продовольчою безпекою держави та регіонів зокрема. He article is aimed at researching the issues of ensuring food security of Ukraine in modern conditions. The purpose of the article is to consider the impact of Russia's military aggression against Ukraine on the country's food security and to develop management strategies and measures aimed at ensuring the stability of food security in the conditions of war. The article uses methods of synthesis and analysis to determine strategies for ensuring the food strategy. The work states that the development and implementation of effective food security management strategies is critically important for ensuring the life safety and health of the local population. It is suggested that food security should be understood as the state of the national economy system, which ensures the food sovereignty of the state, that is, the ability to provide the urgent needs of the population for quality products, economic and physical availability of food products, as well as compliance of products with internal and external quality standards. propose a number of countermeasures against threats to food security of Ukraine: analysis, assessment of threats to food security and existing countermeasures in Ukraine and in the reg ons in particular; formation of a food safety and vulnerability monitoring system for forecasting possible emergency events in order to improve the development of contingency plans; cooperation with international organizations on exchange of experience in the field of food safety; planning and formation of reserves of essential food products in case of emergencies and others.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherПрикарпатський національний університет імені Василя Стефаникаuk
dc.subjectпублічне управлінняuk
dc.subjectpublic administrationuk
dc.subjectпродовольча безпекаuk
dc.subjectfood securityuk
dc.subjectпродовольчий суверенітетuk
dc.subjectfood sovereigntyuk
dc.subjectстратегії забезпечення продовольчої безпекиuk
dc.subjectfood security strategiesuk
dc.titleПублічне управління в умовах війни: стратегії забезпечення продовольчої безпекиuk
dc.title.alternativePublic administration in conditions of war: strategies for Ensuring food securityuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.15330/apred.2.20.78-85-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Журнал+20-2-78-85.pdf272,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.