Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10591
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorАнтіпова, А. О.-
dc.contributor.authorAntipova, A. O.-
dc.date.accessioned2024-11-08T10:00:05Z-
dc.date.available2024-11-08T10:00:05Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationАнтіпова А. О. Особливості технології вирощування бройлерів у товаристві з обмеженою відповідальністю “Агро-Овен” Новомосковського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Антіпова А. О. ; наук. керівник Цап С. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2024. – 48 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10591.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10591-
dc.description.abstractВиробництво м’яса птиці в Україні залишається одним з головних видів м’яса і має найважливіше значення для забезпечення повноцінного живлення людей. У сучасному промисловому птахівництві актуальна проблема збільшення виробництва на наявних виробничих площах. У зв’язку з цим, велике значення набуває постійне вдосконалення існуючих та розробка нових технологічних прийомів вирощування сучасних кросів бройлерів. Традиційна технологія вирощування бройлерів в нашій країні націлена на отримання бройлера живою масою 1700-2000 г (забійною масою 1200-1400 г), що не повністю забезпечує попит споживача на тушки різної маси, асортимент окремих частин тушок. Тому розробка нових перспективних технологій з метою отримання тушок бройлерів різних вагових категорій залишається актуальною проблемою бройлерного виробництва. Збільшення виходу м’яса в живій і, особливо, в забійній масі в розрахунку на 1 м2 площі птахівницьких приміщень призводить до суттєвого підвищення потужності підприємств без збільшення виробничих площ для вирощування бройлерів. Успіх вирощування бройлерів істотно залежить від оптимізації щільності посадки, що забезпечує ефективне використання площ для отримання запланованих результатів. Крім економічних та зоотехнічних показників щільність посадки впливає на благополуччя птиці. Щільність посадки значно впливає на виробничі показники, на однорідність поголів’я бройлерів у стаді та якість продукції. Існуючі нормативи щільності посадки початкового поголів’я спрямовані на середню живу масу бройлерів при закінченні вирощування. Тому протягом періоду відгодівлі щільність посадки залишається незмінною. Даних про ефективність вирощування бройлерів і переробку м’яса різних вагових категорій м’ясних курчат, про схеми вирощування бройлерів з підвищеною початковою щільністю посадки при подальшому поетапному забої поголів’я, про збільшення виходу м’яса в розрахунку на одиницю площі виробничих приміщень є актуальним. Vyrobnytstvo miasa ptytsi v Ukraini zalyshaietsia odnym z holovnykh vydiv miasa i maie naivazhlyvishe znachennia dlia zabezpechennia povnotsinnoho zhyvlennia liudei. U suchasnomu promyslovomu ptakhivnytstvi aktualna problema zbilshennia vyrobnytstva na naiavnykh vyrobnychykh ploshchakh. U zviazku z tsym, velyke znachennia nabuvaie postiine vdoskonalennia isnuiuchykh ta rozrobka novykh tekhnolohichnykh pryiomiv vyroshchuvannia suchasnykh krosiv broileriv. Tradytsiina tekhnolohiia vyroshchuvannia broileriv v nashii kraini natsilena na otrymannia broilera zhyvoiu masoiu 1700-2000 h (zabiinoiu masoiu 1200-1400 h), shcho ne povnistiu zabezpechuie popyt spozhyvacha na tushky riznoi masy, asortyment okremykh chastyn tushok. Tomu rozrobka novykh perspektyvnykh tekhnolohii z metoiu otrymannia tushok broileriv riznykh vahovykh katehorii zalyshaietsia aktualnoiu problemoiu broilernoho vyrobnytstva. Zbilshennia vykhodu miasa v zhyvii i, osoblyvo, v zabiinii masi v rozrakhunku na 1 m2 ploshchi ptakhivnytskykh prymishchen pryzvodyt do suttievoho pidvyshchennia potuzhnosti pidpryiemstv bez zbilshennia vyrobnychykh ploshch dlia vyroshchuvannia broileriv. Uspikh vyroshchuvannia broileriv istotno zalezhyt vid optymizatsii shchilnosti posadky, shcho zabezpechuie efektyvne vykorystannia ploshch dlia otrymannia zaplanovanykh rezultativ. Krim ekonomichnykh ta zootekhnichnykh pokaznykiv shchilnist posadky vplyvaie na blahopoluchchia ptytsi. Shchilnist posadky znachno vplyvaie na vyrobnychi pokaznyky, na odnoridnist poholivia broileriv u stadi ta yakist produktsii. Isnuiuchi normatyvy shchilnosti posadky pochatkovoho poholivia spriamovani na seredniu zhyvu masu broileriv pry zakinchenni vyroshchuvannia. Tomu protiahom periodu vidhodivli shchilnist posadky zalyshaietsia nezminnoiu. Danykh pro efektyvnist vyroshchuvannia broileriv i pererobku miasa riznykh vahovykh katehorii miasnykh kurchat, pro skhemy vyroshchuvannia broileriv z pidvyshchenoiu pochatkovoiu shchilnistiu posadky pry podalshomu poetapnomu zaboi poholivia, pro zbilshennia vykhodu miasa v rozrakhunku na odynytsiu ploshchi vyrobnychykh prymishchen ye aktualnym.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectтехнології вирощування бройлерівuk
dc.subjecttekhnolohii vyroshchuvannia broilerivuk
dc.subjectвиробництво м’яса птиціuk
dc.subjectvyrobnytstvo miasa ptytsiuk
dc.subjectпромислове птахівництвоuk
dc.subjectpromyslove ptakhivnytstvouk
dc.titleОсобливості технології вирощування бройлерів у товаристві з обмеженою відповідальністю “Агро-Овен” Новомосковського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOsoblyvosti tekhnolohii vyroshchuvannia broileriv u tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu “Ahro-Oven” Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Антіпова А. О..pdf589,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.