Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10807
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДудін, Володимир-
dc.contributor.authorDudin, Volodymyr-
dc.contributor.authorГоворуха, Володимир Борисович-
dc.contributor.authorGovorukha, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-12-17T12:36:42Z-
dc.date.available2024-12-17T12:36:42Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДудін В. Ю. Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів стрічково-гвинтового змішувача сипких кормів / В. Ю. Дудін, В. Б. Говоруха // Конструювання, виробництво та експлуатація сільскогосподарських машин : зб. наук. пр. – 2023. – Вип. 53. – С. 112-121. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10807uk
dc.identifier.issnISSN 2414-3820-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10807-
dc.description.abstractРобота присвячена обґрунтуванню режимних параметрів роботи стрічково-гвинтового змішувача сипких кормів на основі експериментальних досліджень процесу. В результаті лабораторних досліджень процесу змішування сипких кормів експериментальним змішувачем встановлено наступне. Зі збільшенням часу та частоти обертання однорідність суміші збільшується і набуває максимуму 97,8 % при n = 48 хв-1 та t = 3,2 хв. після чого спостерігається незначне зменшення. Характер процесу близький до типової кінетики змішування сипких матеріалів. Витрати енергії на процес мають нелінійний характер, при цьому оптимум (найменше значення) знаходиться в точці, яка відповідає значенню частоти обертання 40,5 хв-1, а не в мінімумі n. При мінімумі k витрати енергії на процес складають 2,25 кВт/цикл, а при максимумі – 3,66 кВт/цикл. Час змішування буде різний для різного вмісту найменшого компоненту і знаходиться в межах 2,9–3,56 хв. На основі отриманих даних встановлено раціональні параметри розроблюваного змішувача. The purpose of the work was to substantiate the operational parameters of the belt-screw mixer of bulk feed on the basis of experimental studies of the process. As a result of experimental studies of the process of mixing loose feed with an experimental mixer, the following was established. With increasing time and rotation frequency, the homogeneity of the mixture increases and reaches a maximum of 97.8% at n = 48 min-1 and t = 3.2 min. after which there is a slight decrease. The nature of the process is close to the typical kinetics of mixing loose materials. The energy consumption for the process is non-linear in nature, while the optimum (the smallest value) is located at the point corresponding to the value of the rotation frequency of 40.5 min-1, and not at the minimum n. At minimum k, energy consumption for the process is 2.25 kW/cycle, and at maximum – 3.66 kW/cycle. The mixing time will be different for different contents of the smallest component and is within 2.9–3.56 min. Based on the obtained data, the rational parameters of the mixer under development were established.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЦентральноукраїнський національний технічний університетuk
dc.subjectкормиuk
dc.subjectFeeduk
dc.subjectзмішуванняuk
dc.subjectmixinguk
dc.subjectсипкі компонентиuk
dc.subjectloose componentsuk
dc.subjectекспериментuk
dc.subjectexperimentuk
dc.subjectпараметриuk
dc.subjectparametersuk
dc.subjectенергоємністьuk
dc.subjectenergy consumptionuk
dc.subjectчастота обертанняuk
dc.subjectrotation frequencyuk
dc.subjectтривалість процесуuk
dc.subjectduration of the processuk
dc.titleОбґрунтування конструктивно-технологічних параметрів стрічково-гвинтового змішувача сипких кормівuk
dc.title.alternativeJustification of the structural and technological parameters of the belt-screw mixer of loose fodderuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doiDOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-61- 66-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_Дудін та Говоруха (Констр, вир-во та експл с-г машин).pdf1,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.