Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10971
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPryshedko, Vladimir M.-
dc.contributor.authorPryshedko, V. M.-
dc.contributor.authorPryshedko, V.-
dc.contributor.authorPrishedko, V.-
dc.contributor.authorPryshed’ko, Vladimir-
dc.contributor.authorPryshedko, Volodymyr-
dc.contributor.authorПришедько, Володимир Михайлович-
dc.contributor.authorBelay, Leonid-
dc.contributor.authorБєлай, Леонід Юрійович-
dc.date.accessioned2025-02-07T17:59:46Z-
dc.date.available2025-02-07T17:59:46Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationPryshedko V. Мodern food biotechnology : main problems and prospects // V. Pryshedko, L. Belay // Current trends in scientific research development : Proceedings of V International Scientific and Practical Conference ( Boston, Desember 12-14, 2024 ) / Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”. – Boston, USA, 2024. – Р. 62-70. – URI : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10971.uk
dc.identifier.isbn978-1-73981-122-8-
dc.identifier.urihttps://sci-conf.com.ua/v-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-current-trends-in-scientific-research-development-12-14-12-2024-boston-ssha-arhiv/-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10971-
dc.descriptionПришедько Володимир Михайлович https://orcid.org/0000-0002-7324-5458uk
dc.description.abstractThe article provides an analysis of the current state and prospects for the development of food biotechnology in the field of production and processing of livestock products and their importance in ensuring food security and health of the population in Ukraine and the world. It was determined that the following priority areas in this area are: increasing food safety; development of the theory and practice of personalized nutrition; creation of specialized food products with increased biological value and accessibility of components. In biotechnology today, microbial synthesis of biologically active substances is actively developing, the potential of any biological raw material, including secondary, is being used more fully. The steady development of food biotechnology is due to modern global challenges and is aimed at improving health through nutrition, the most efficient use of available natural resources and environmental protection. У статті наведено аналіз сучасного стану та перспектив розвитку харчової біотехнології у галузі виробництва і переробки продукції тваринництва та їх значення у забезпеченні продовольчої безпеки та здоров’я населення в Україні та світі. Визначено, що пріоритетними напрямками у цій галузі є наступні: підвищення безпеки їжі; розвиток теорії та практики персоналізованого харчування; створення спеціалізованих харчових продуктів підвищеної біологічної цінності та доступності компонентів. У біотехнології сьогодні активно розвивається мікробний синтез біологічно активних речовин, повноцінніше використовується потенціал будь-якої біологічної сировини, у тому числі вторинної. Неухильний розвиток харчової біотехнології зумовлений сучасними світовими викликами та спрямований на покращення здоров'я через харчування, максимально ефективного використання наявних природних ресурсів та збереження навколишнього середовища.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherScientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”uk
dc.subjectrational nutritionuk
dc.subjectраціональне харчуванняuk
dc.subjectfood biotechnologyuk
dc.subjectхарчова біотехнологіяuk
dc.subjecttechnology of production and processing of livestock productsuk
dc.subjectтехнологія виробництва і переробки продукції тваринництваuk
dc.subjectprocessing of livestock wasteuk
dc.subjectпереробка відходів тваринництваuk
dc.subjectmeat industryuk
dc.subjectм’ясна промисловістьuk
dc.subjectdairy industryuk
dc.subjectмолочна промисловістьuk
dc.titleМodern food biotechnology : main problems and prospectsuk
dc.title.alternativeСучасна харчова біотехнологія : основні проблеми та перспективиuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
збірник CURRENT-TRENDS-IN-SCIENTIFIC-RESEARCH-DEVELOPMENT-12-14.12.24 (1) (1)-62-70.pdf447,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.