Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11403
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПохил, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorPokhil, Volodymyr-
dc.contributor.authorPokhil, V.-
dc.contributor.authorPokhil, V. I.-
dc.contributor.authorPokhyl, V.-
dc.contributor.authorPokhyl, V. I.-
dc.contributor.authorPohyl, V.-
dc.contributor.authorPohyl, V. I.-
dc.contributor.authorPohil, V.-
dc.contributor.authorPohil, V. I.-
dc.contributor.authorPokhyl, Volodymyr Ivanovych-
dc.contributor.authorPokhil, Vladimir-
dc.contributor.authorPohil, Vladimir-
dc.contributor.authorПохил, Олена Миколаївна-
dc.contributor.authorPokhil, Оlena-
dc.contributor.authorPokhil, O. M.-
dc.contributor.authorPokhil, O.-
dc.contributor.authorPokhyl, O. M.-
dc.contributor.authorPokhyl, O.-
dc.contributor.authorPokhil, Elena-
dc.contributor.authorPokhil, E. N.-
dc.contributor.authorPokhil, E.-
dc.contributor.authorPohyl, Olena-
dc.contributor.authorPohyl, O.-
dc.contributor.authorPohyl, O. M.-
dc.contributor.authorPohil, O. M.-
dc.contributor.authorPohil, O.-
dc.contributor.authorPohyl, Elena-
dc.contributor.authorPohyl, Elena N.-
dc.contributor.authorPohyl, Н. M.-
dc.contributor.authorPokhyl, Elena Муkolaevna-
dc.contributor.authorPokhyl, Olena Nikolaevna-
dc.contributor.authorЛінський, О. В.-
dc.contributor.authorLinskiy, O. V.-
dc.contributor.authorГолинська, О. Ю.-
dc.contributor.authorGolinska, O. Y.-
dc.date.accessioned2025-03-11T08:10:30Z-
dc.date.available2025-03-11T08:10:30Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationПромислове схрещування у вівчарстві за участі породи шароле / В. І. Похил, О. М. Похил, О. В. Лінський, О. Ю. Голинська // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України : Серія : Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. – 2017. – Вип. 271. – С. 148-157. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11403.uk
dc.identifier.urihttp://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?I21DBN=LINK&P21DBN=UJRN&Z21ID=&S21REF=10&S21CNR=20&S21STN=1&S21FMT=ASP_meta&C21COM=S&2_S21P03=FILA=&2_S21STR=nvnau_tevppt_2017_271_33-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11403-
dc.descriptionПохил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Похил Олена Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-7477-6501uk
dc.description.abstractНаведено дані динамічної зміни живої маси піддослідного молодняка, отриманого за чистопородного розведення та міжпородного схрещування. Одним із методів покращення м'ясного напряму у вівчарстві є промислове схрещування, ефективність якого залежить від поєднувальної здатності вихідного матеріалу. Промислове схрещування дає можливість вдало поєднувати добрі м’ясні якості покращуючої породи з бажаними ознаками (пристосованість до місцевих умов, годівлі, утримання, особливість вовнового покриву та інші) місцевої породи. Показником повноцінності розвитку молодняка овець в ембріональний період є жива маса за народження. Рівень живої маси за відлучення вказує на розвиток ягнят в період постнатального онтогенезу та молочність матерів. Дослідженнями встановлено, що отримані помісі у разі схрещування баранів-плідників породи шароле з матками асканійської м'ясо-вовнової породи дніпропетровського типу переважають однолітків (АМД) за інтенсивністю росту і розвитку. Жива маса за народження складає 4, 3± 0,2 кг, що на 4,9 % більше в порівнянні з чистопородними однолітками. За живою масою в 40-денному віці помісний молодняк по шароле домінує над чистопородними однолітками на рівні 18.2 %, що є суттєвим показником ефективного використання кормів, та їх трансформацію в продукцію з коефіцієнтом росту в межах 2,86-3,22. Статевий диморфізм за живою масою максимального рівня досягає до 90 денного віку. Помісні баранці за показником маси тіла домінують над ярками від 4,3 % при народженні до 30,7 % – в 90 днів. Порівняльний аналіз передзабійної живої маси баранців в 120 денному віці вказує на перевагу помісей перед чистопородними однолітками АМД на рівні 35,7 %, що в подальшому забезпечує різницю між групами в масі туші та забійному виході на 5,7 кг та 5,1 % відповідно. За показниками забійного виходу помісний молодняк домінує над чистопородним АМД у 4-місячному віці на 5,1% ;в 12 місяців – на 5,0 %. The data of dynamic change of live weight of the experimental young received during pure breeding and interbreeding breeding are given. One of the methods for improving the meat sector in sheep breeding is the industrial interbreeding, the effectiveness of which depends on the combining ability of the source material. Industrial cross-breeding makes it possible to successfully combine the good meat qualities of an improving breed with the desirable features (adaptation to local conditions, feeding, keeping, peculiarities of the wool, etc.) of the local breed. The full development of young sheep in the embryonic period is a live weight at birth. The level of live weight at weaning indicates the development of lambs in the period of postnatal ontogenesis and breastfeeding of mothers. The researches have established, that the crossbreeding of the Charolais sheep with the rams of the Askanian meat and wool breed of the Dnipropetrovsk type are dominated by peers (AMD) according to the intensity of growth and development. The live weight at birth is 4.3 ± 0.2 kg, which is 4.9% more compared with pureborn peers. By live weight at 40 days of age, the locusts younger than Charolais dominate pure-blooded peers at the level of 18.2 %, which is a significant indicator of the effective use of feed, and their transformation into products with a growth factor of 2.86 - 3.22. Sexual dimorphism for a live weight of maximum level reaches 90 days of age. Relative rams on the body mass index dominate the brightness from 4.3 % at birth to 30.7 % in 90 days. A comparative analysis of the premature mass of lamb in the age of 120 days indicates the advantage of mares to pure-blooded peers of AMD at 35.7 %, which further provides a difference between the groups in the mass of carcass and the mortality of 5.7 kg and 5.1 % respectively. According to the indicators of the slaughtered outlet, the landed young is dominated by pure-blooded AMD at the age of 4 months by 5.1 %; in 12 months - by 5.0 %.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНУБіП Україниuk
dc.subjectАМДuk
dc.subjectAMDuk
dc.subjectпородаuk
dc.subjectbreeduk
dc.subjectгенотипuk
dc.subjectgenotypeuk
dc.subjectрістuk
dc.subjectgrowthuk
dc.subjectрозвитокuk
dc.subjectdevelopmentuk
dc.subjectшаролеuk
dc.subjectCharolaisuk
dc.subjectскоростиглістьuk
dc.subjectspeedinessuk
dc.titleПромислове схрещування у вівчарстві за участі породи шаролеuk
dc.title.alternativeThe crossbreeding in sheep farming with the charolais breed useuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Похил.pdf444,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.