Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11503
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Комліченко, Я. О. | - |
dc.contributor.author | Komlichenko, Ya. O. | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-26T10:27:59Z | - |
dc.date.available | 2025-03-26T10:27:59Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Комліченко Я. О. Вплив побічних продуктів крохмало-патокового виробництва на молочну продуктивність корів у товаристві з обмеженою відповідальністю «Вишневе» Кам’янського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Комліченко Я. О. ; наук. керівник Микитюк В. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології годівлі і розведення тварин. – Дніпро, 2024. – 51 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11503. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11503 | - |
dc.description.abstract | ТОВ «Вишневе» активно займається розведенням ВРХ, більшість з яких становлять корови, що дозволяє виробляти високоякісну молочну продукцію, яка користується попитом серед споживачів. Вівці, які утримуються на підприємстві, використовуються для випасу території ферми, що допомагає підтримувати екологічний баланс і поліпшує якість пасовищ. В даний час у харчовій промисловості широко використовується крохмаль, що виробляється на Верхньодніпровському крохмалопатоковому заводі із зерна кукурудзи. Однак побічні продукти даного виробництва, на жаль, ще не знайшли широкого застосування в тваринництві, а технологія використання цих відходів потребує суттєвого поліпшення. Сирий кукурудзяний корм є сумішшю побічних продуктів кукурудзяного виробництва і призначається для використання в якості компонента кормових раціонів тварин. Вміст кормових одиниць в 1 кг сухої речовини корму був практично однаковим і становив 1,42-1,49 к. од. З метою вивчення ефективності використання побічних продуктів виробництва кукурудзяного крохмалю у раціонах дійних корів, а саме сирого та сухого кукурудзяного корму було проведено науковий експеримент на дійних коровах За результатами проведених досліджень було встановлено що валовий надій молока за період досліду був вищим у корів дослідної групи на 66,0 кг, або на 6,1%. Внаслідок того, що по молочності корови дослідної групи перевершували тварин контрольної, від них було отримано на 2,4 кг, або на 5,9%, більше молочного жиру. Використання сирого кукурудзяного корму призвело до зниження вартості раціонів у дослідній групі на 16,9 %. Це позитивно позначилося на собівартості молока, яка в дослідній групі була нижчою на 4,3 тис. грн, ніж у контролі. Зниження собівартості виробництва молока сприятливо відбилося на збільшенні прибутку від корів дослідної групи, яка склала в розрахунку на 1 голову 13,8 тис. грн за період досліду. Додатковий прибуток на 1 кг молока при використанні в раціонах дійних корів сирого кукурудзяного корму склалв 5,1 грн. Currently, starch produced at the Verkhnyodniprovsk Starch Molasses Plant from corn grain is widely used in the food industry. However, the by-products of this production, unfortunately, have not yet found wide application in animal husbandry, and the technology for using these wastes requires significant improvement. Raw corn feed is a mixture of by-products of corn production and is intended for use as a component of animal feed rations. The content of feed units in 1 kg of dry matter of feed was practically the same and amounted to 1.42-1.49 k. units. In order to study the effectiveness of using by-products of corn starch production in the diets of dairy cows, namely raw and dry corn feed, a scientific experiment was conducted on dairy cows According to the results of the studies, it was found that the gross milk yield during the experiment was higher in the cows of the experimental group by 66.0 kg, or by 6.1%. Due to the fact that the cows of the experimental group were superior to the control animals in terms of milk yield, 2.4 kg, or 5.9%, more milk fat was obtained from them. The use of raw corn feed led to a decrease in the cost of rations in the experimental group by 16.9%. This had a positive effect on the cost of milk, which in the experimental group was lower by 4.3 thousand UAH than in the control. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | молочна продуктивність корів | uk |
dc.subject | molochna produktyvnist koriv | uk |
dc.subject | велика рогата худоба | uk |
dc.subject | velyka rohata khudoba | uk |
dc.subject | раціони дійних корів | uk |
dc.subject | ratsiony diinykh koriv | uk |
dc.title | Вплив побічних продуктів крохмало-патокового виробництва на молочну продуктивність корів у товаристві з обмеженою відповідальністю «Вишневе» Кам’янського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Vplyv pobichnykh produktiv krokhmalo-patokovoho vyrobnytstva na molochnu produktyvnist koriv u tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Vyshneve» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології годівлі і розведення тварин. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Комліченко Я. О..pdf | 478,49 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.