Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11570
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОлійник, Юрій Іванович-
dc.contributor.authorOliinyk, Yurii Ivanovych-
dc.date.accessioned2025-04-02T12:05:24Z-
dc.date.available2025-04-02T12:05:24Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationОлійник Ю. І. Якість товарного молока кіз у фермерському господарстві «Головко В. В.» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Олійник Юрій Іванович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2024. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11570.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11570-
dc.description.abstractВ останні роки на вітчизняному ринку, поряд з коров'ячим, з’являється все більше козиного молока і молочних продуктів. Відзначається збільшення поголів'я цих тварин, що супроводжується цілеспрямованою селекційною роботою, направленою на підвищення їх продуктивності. Крім того, здійснюється завезення імпортних порід кіз з високою молочною продуктивністю. Їх молоко активно використовується для виробництва різноманітних молочних продуктів, особливо сирів, включаючи елітні сорти, що сприяє значному розширенню асортименту на українському ринку [22]. На сьогоднішній день зааненська порода кіз визнана однією з найпродуктивніших як в Україні, так і в усьому світі, а серед комбінованих виділяється англо-нубійська порода. Ці породи використовуються для виробництва молока, яке має високі технологічні та поживні властивості. Вивченню складу та технологічних характеристик молока кіз цих порід присвячена тема кваліфікаційної роботи. Мета роботи – дати порівняльну оцінку молочної продуктивності, якості молока лактуючих кіз зааненської та англо-нубійської порід у фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області. V ostanni roky na vitchyznianomu rynku, poriad z koroviachym, ziavliaietsia vse bilshe kozynoho moloka i molochnykh produktiv. Vidznachaietsia zbilshennia poholivia tsykh tvaryn, shcho suprovodzhuietsia tsilespriamovanoiu selektsiinoiu robotoiu, napravlenoiu na pidvyshchennia yikh produktyvnosti. Krim toho, zdiisniuietsia zavezennia importnykh porid kiz z vysokoiu molochnoiu produktyvnistiu. Yikh moloko aktyvno vykorystovuietsia dlia vyrobnytstva riznomanitnykh molochnykh produktiv, osoblyvo syriv, vkliuchaiuchy elitni sorty, shcho spryiaie znachnomu rozshyrenniu asortymentu na ukrainskomu rynku [22]. Na sohodnishnii den zaanenska poroda kiz vyznana odniieiu z naiproduktyvnishykh yak v Ukraini, tak i v usomu sviti, a sered kombinovanykh vydiliaietsia anhlo-nubiiska poroda. Tsi porody vykorystovuiutsia dlia vyrobnytstva moloka, yake maie vysoki tekhnolohichni ta pozhyvni vlastyvosti. Vyvchenniu skladu ta tekhnolohichnykh kharakterystyk moloka kiz tsykh porid prysviachena tema kvalifikatsiinoi roboty. Meta roboty – daty porivnialnu otsinku molochnoi produktyvnosti, yakosti moloka laktuiuchykh kiz zaanenskoi ta anhlo-nubiiskoi porid u fermerskomu hospodarstvi «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectсклад та якість молокаuk
dc.subjectsklad ta yakist molokauk
dc.subjectкозиuk
dc.subjectkozyuk
dc.subjectзааненська породаuk
dc.subjectzaanenska porodauk
dc.subjectангло-нубійська породаuk
dc.subjectanhlo-nubiiska porodauk
dc.subjectмолочна продуктивністьuk
dc.subjectmolochna produktyvnistuk
dc.titleЯкість товарного молока кіз у фермерському господарстві «Головко В. В.» Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeYakist tovarnoho moloka kiz u fermerskomu hospodarstvi «Holovko V. V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Олійник Ю. І..pdf1,6 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.