Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11576
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПовша, Костянтин Сергійович-
dc.contributor.authorPovsha, Kostiantyn Serhiiovych-
dc.date.accessioned2025-04-03T06:52:08Z-
dc.date.available2025-04-03T06:52:08Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПовша К. С. Удосконалення технології виробництва продукції гусівництва в умовах фермерського господарства «Монстера» Кам'янського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Повша Костянтин Сергійович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2024. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11576.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11576-
dc.description.abstractВ роботі наведені дані щодо впливу кормової добавки «Міколад» на мʼясну продуктивність молодняку гусей великої сірої породи на відгодівлі. Використання кормової добавки з метою нейтралізації токсичних речовин дало змогу покращити ріст та розвиток гусей дослідної групи. Так, їх жива маса в 10-денному віці була вищою, відносно контролю, на 5,6, а 60-денному на 8,7 %. Введення «Міколаду» до раціону гусей в кількості 2 % дало можливість збільшити їх передзабійну живу масу на 8,7 %. Вона становила 4620,0 г проти 4250,0 г у контролю. Маса напівпотрошеної і потрошеної тушки молодняку дослідної групи була більшою на 10,2 та 13,1 % відповідно. Він також домінував за загальною масою м’язової тканини, масою грудних та стегнових мʼязів над контролем відповідно на 22,5 та 39,6 %. Використання кормової добавки в кількості 2 % дало можливість підвищити збереженість молодняку дослідної групи до рівня 98 проти 92 % у контролі. Загальна виручка, отримана від реалізації відгодівельного молодняку в забійній масі з урахуванням збереженості становила 25514,3 грн., що на 3765,5 грн. більше ніж в контролі. V roboti navedeni dani shchodo vplyvu kormovoi dobavky «Mikolad» na mʼiasnu produktyvnist molodniaku husei velykoi siroi porody na vidhodivli. Vykorystannia kormovoi dobavky z metoiu neitralizatsii toksychnykh rechovyn dalo zmohu pokrashchyty rist ta rozvytok husei doslidnoi hrupy. Tak, yikh zhyva masa v 10-dennomu vitsi bula vyshchoiu, vidnosno kontroliu, na 5,6, a 60-dennomu na 8,7 %. Vvedennia «Mikoladu» do ratsionu husei v kilkosti 2 % dalo mozhlyvist zbilshyty yikh peredzabiinu zhyvu masu na 8,7 %. Vona stanovyla 4620,0 h proty 4250,0 h u kontroliu. Masa napivpotroshenoi i potroshenoi tushky molodniaku doslidnoi hrupy bula bilshoiu na 10,2 ta 13,1 % vidpovidno. Vin takozh dominuvav za zahalnoiu masoiu miazovoi tkanyny, masoiu hrudnykh ta stehnovykh mʼiaziv nad kontrolem vidpovidno na 22,5 ta 39,6 %. Vykorystannia kormovoi dobavky v kilkosti 2 % dalo mozhlyvist pidvyshchyty zberezhenist molodniaku doslidnoi hrupy do rivnia 98 proty 92 % u kontroli. Zahalna vyruchka, otrymana vid realizatsii vidhodivelnoho molodniaku v zabiinii masi z urakhuvanniam zberezhenosti stanovyla 25514,3 hrn., shcho na 3765,5 hrn. bilshe nizh v kontroli.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectм’ясна продуктивність молодняку гусейuk
dc.subjectmiasna produktyvnist molodniaku huseiuk
dc.subjectгуси великої сірої породиuk
dc.subjecthusy velykoi siroi porodyuk
dc.subjectгусівництвоuk
dc.subjecthusivnytstvouk
dc.titleУдосконалення технології виробництва продукції гусівництва в умовах фермерського господарства «Монстера» Кам'янського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeUdoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii husivnytstva v umovakh fermerskoho hospodarstva «Monstera» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Повша К. С..pdf563,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.