Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11683
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorFotina, Tetiana-
dc.contributor.authorФотіна, Тетяна-
dc.contributor.authorPetrov, Roman-
dc.contributor.authorПетров, Роман-
dc.contributor.authorFotina, Hanna-
dc.contributor.authorФотіна, Ганна-
dc.contributor.authorShkromada, Oksana-
dc.contributor.authorШкромада, Оксана-
dc.contributor.authorYaroshchuk, Roman-
dc.contributor.authorЯрощук, Роман-
dc.contributor.authorFotin, Anatoliy-
dc.contributor.authorФотін, Анатолій-
dc.contributor.authorZazharskiy, Vladymyr-
dc.contributor.authorZazharskiy, Volodymyr-
dc.contributor.authorZazharskyi, Vladymyr-
dc.contributor.authorZazharskyi, Volodymyr-
dc.contributor.authorZazharskiy, V.-
dc.contributor.authorZazharskyi, V.-
dc.contributor.authorZazharskiy, Volodymyr V.-
dc.contributor.authorZazharskiy, V. V.-
dc.contributor.authorZazharskyi, V. V.-
dc.contributor.authorZazharsky, V. V.-
dc.contributor.authorZazharsky, Volodymyr-
dc.contributor.authorЗажарський, Володимир Володимирович-
dc.contributor.authorFotin, Oleksiy-
dc.contributor.authorФотін, Олексій-
dc.contributor.authorHavryliuk, Hryhoriy-
dc.contributor.authorГаврилюк, Григорій-
dc.contributor.authorYaroshchuk, Svitlana-
dc.contributor.authorЯрощук, Світлана-
dc.date.accessioned2025-04-14T10:21:35Z-
dc.date.available2025-04-14T10:21:35Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationFotina, T., Petrov, R., Fotina, H., Shkromada, O., Yaroshchuk, R., Fotin, A., Zazharsky, V., Fotin, O., Havryliuk, H., & Yaroshchuk, S. (2024). Antibacterial properties of Ginkgo biloba extract on microorganism strains in vitro experiments. AgroLife Scientific Journal, 13(2), 92-99. URI : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11683.uk
dc.identifier.issn2285-5718-
dc.identifier.issn2285-5726-
dc.identifier.issn2286-0126-
dc.identifier.urihttps://agrolifejournal.usamv.ro/index.php/agrolife/article/view/999/854-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11683-
dc.descriptionЗажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494uk
dc.description.abstractThe pressing issue of antibiotic resistance demands immediate attention. Scientists are exploring alternative remedies, including plant-based solutions, to prevent infectious diseases. This study investigates the antibacterial properties of Ginkgo biloba extract in vitro. Ginkgo biloba contains specific compounds - terpenlactones (terpenic lactones: ginkgolides, bilobalides) and flavonoglycosides (flavonoids: quercetin, kaempferol, isorhamnetin, proanthocyanidins), which regulate metabolic processes, normalize cellular metabolism, and improve blood rheology and microcirculation. The research aims to examine the antimicrobial effects of ethanolic Ginkgo biloba extract on various strains of microorganisms in experiments conducted in vitro. The antibacterial activity of the plant extract was evaluated using the disc diffusion method against reference strains of Enterobacteriaceae, Pseudomonadaceae, Staphylococcaceae, Bacillaceae, Listeriaceae, Campylobacter jejuni, Corynebacterium xerosis, and Candida albicans. The experiments demonstrated significant antibacterial efficacy against a range of microorganisms, suggesting the potential of Ginkgo biloba extracts in combating polyresistant strains. This research received support from the Ministry of Education and Science of Ukraine (grant 0117U006533). Актуальна проблема стійкості до антибіотиків вимагає негайної уваги. Вчені досліджують альтернативні засоби, зокрема розчини на рослинній основі, для запобігання інфекційним захворюванням. Це дослідження досліджує антибактеріальні властивості екстракту гінкго білоба in vitro. Гінкго дволопатеве містить специфічні сполуки - терпенлактони (терпенові лактони: гінкголіди, білобаліди) і флавоноглікозиди (флавоноїди: кверцетин, кемпферол, ізорамнетин, проантоціанідини), які регулюють обмінні процеси, нормалізують клітинний метаболізм, покращують реологію крові та мікроциркуляцію. Дослідження спрямоване на вивчення антимікробної дії спиртового екстракту гінкго білоба на різні штами мікроорганізмів в експериментах, проведених in vitro. Антибактеріальну активність рослинного екстракту оцінювали методом дискової дифузії проти еталонних штамів Enterobacteriaceae, Pseudomonadaceae, Staphylococcaceae, Bacillaceae, Listeraceae, Campylobacter jejuni, Corynebacterium xerosis та Candida albicans. Експерименти продемонстрували значну антибактеріальну ефективність проти ряду мікроорганізмів, що свідчить про потенціал екстрактів гінкго білоба в боротьбі з полірезистентними штамами. Дослідження підтримано Міністерством освіти і науки України (грант 0117U006533).uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherUniversity of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharestuk
dc.subjectreference strainsuk
dc.subjectреферентні штамиuk
dc.subjectantibacterial propertiesuk
dc.subjectантибактеріальні властивостіuk
dc.subjectdisc diffusion methoduk
dc.subjectметод дискової дифузіїuk
dc.subjectGinkgo bilobauk
dc.subjectгінкго білобаuk
dc.titleAntibacterial properties of Ginkgo biloba extract on microorganism strains in vitro experimentsuk
dc.title.alternativeАнтибактеріальні властивості екстракту Гінкго білоба на штамах мікроорганізмів в експериментах in vitrouk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.17930/AGL202428-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zazharskyi V.V._(2024) (2).pdf458,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.