Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11791
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКовальова, Олена Сергіївна-
dc.contributor.authorKovalova, Olena-
dc.date.accessioned2025-05-03T04:22:03Z-
dc.date.available2025-05-03T04:22:03Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationКовальова О. С. Інноваційна технологія виробництва гречаної крупи / О. С. Ковальова // Modern stages of scientific research development : the 14th International scientific and practical conference (December 27-30, 2022). – Prague, Czech Republic : International Science Group, 2022. – P. 453-460. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11791uk
dc.identifier.isbnISBN – 979-8-88862-818-8-
dc.identifier.urihttps://isg-konf.com/modern-stages-of-scientific-research-development/-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11791-
dc.description.abstractЗапропонована удосконалена технологія дозволить збільшити масову долю цілого ядра на 2-4% у порівнянні з класичною технологією. Це пов’язане з використанням плазмохімічно активованих водних розчинів для зволоження. Вони якісно змінюють технологічні властивості зернового матеріалу, а саме, послабляють зв'язок між оболонкою і ядром. При зволоженні активованими розчинами матеріалу спостерігалось інтенсивне переміщення вологи в середину зерна, що призводить до набухання білків і зменшення кількості порожнин між крохмальними зернами, в результаті чого пориста і рихла структура ендосперму стає більш щільною та збільшується в розмірі. Це призводить до деформації мікроструктури поверхні як ядра, так і оболонок. Деформування поверхонь призводить до виникнення внутрішньої напруги, за рахунок різниці між розширенням ядра і оболонки зерна гречки, а також до ослаблення зв’язку між ними. Це дозволяє зробити процес лущення більш ефективним, оскільки сприяє якісному відділенню оболонки від ядра. При цьому інтенсифікація зволоження, що спричинена застосуванням активованих розчинів, тільки підсилює цей ефект. Zaproponovana udoskonalena tekhnolohiia dozvolyt zbilshyty masovu doliu tsiloho yadra na 2-4% u porivnianni z klasychnoiu tekhnolohiieiu. Tse poviazane z vykorystanniam plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv dlia zvolozhennia. Vony yakisno zminiuiut tekhnolohichni vlastyvosti zernovoho materialu, a same, poslabliaiut zviazok mizh obolonkoiu i yadrom. Pry zvolozhenni aktyvovanymy rozchynamy materialu sposterihalos intensyvne peremishchennia volohy v seredynu zerna, shcho pryzvodyt do nabukhannia bilkiv i zmenshennia kilkosti porozhnyn mizh krokhmalnymy zernamy, v rezultati choho porysta i rykhla struktura endospermu staie bilsh shchilnoiu ta zbilshuietsia v rozmiri. Tse pryzvodyt do deformatsii mikrostruktury poverkhni yak yadra, tak i obolonok. Deformuvannia poverkhon pryzvodyt do vynyknennia vnutrishnoi napruhy, za rakhunok riznytsi mizh rozshyrenniam yadra i obolonky zerna hrechky, a takozh do oslablennia zviazku mizh nymy. Tse dozvoliaie zrobyty protses lushchennia bilsh efektyvnym, oskilky spryiaie yakisnomu viddilenniu obolonky vid yadra. Pry tsomu intensyfikatsiia zvolozhennia, shcho sprychynena zastosuvanniam aktyvovanykh rozchyniv, tilky pidsyliuie tsei efekt.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherInternational Science Groupuk
dc.subjectгречкаuk
dc.subjectbuckwheatuk
dc.subjectкрупаuk
dc.subjectgroatsuk
dc.subjectтехнологія переробкиuk
dc.subjectprocessing technologyuk
dc.subjectінноваційні прийомиuk
dc.subjectinnovative methodsuk
dc.titleІнноваційна технологія виробництва гречаної крупиuk
dc.title.alternativeInnovative technology for the production of buckwheat groatsuk
dc.typeConference abstractsuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.46299/ISG.2022.2.14-
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
130. Матеріали.pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.