Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12911
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПлис, В'ячеслав Миколайович-
dc.contributor.authorPlys, V. M.-
dc.contributor.authorPlys, V.-
dc.contributor.authorБутенко, Катерина-
dc.contributor.authorButenko, Kateryna-
dc.date.accessioned2025-10-28T10:04:33Z-
dc.date.available2025-10-28T10:04:33Z-
dc.date.issued2022-05-
dc.identifier.citationПлис В. Вивчення біохімічних показників крові та проведення органолептичних методів дослідження м’яса та м’ясних продуктів за дикроцеліозу великої рогатої худоби / В. Плис, К. Бутенко // Теоретичні та практичні питання аграрної науки = Theoretical and Applied issues of Agricultural Sciences : матеріали Міжнар.наук.-практ. конф. до 100-річчя ДДАЕУ ( Дніпро, 18 трав. 2022 р. ) : у 2 ч. / за заг. ред. А. С. Кобця / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – Ч. 1. – С. 240-244. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12911.uk
dc.identifier.urihttps://drive.google.com/file/d/1te2UciAp-M_e3B5llQYmIJuZSk09fIBh/view-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12911-
dc.descriptionПлис В'ячеслав Миколайович https://orcid.org/0000-0002-9984-4048uk
dc.description.abstractУ роботі представлено результати органолептичної оцінки м’яса та печінки, а також аналіз біохімічних показників крові великої рогатої худоби, ураженої Dicrocoelium lanceatum. Встановлено характерні зміни у печінці та м’ясі, що знижують їх ветеринарно-санітарну якість. У тварин за дикроцеліозу виявлено підвищення активності трансаміназ, загального білка і кальцію та одночасне зниження рівня сечовини, глюкози й неорганічного фосфору, що свідчить про ураження печінки та порушення обміну речовин. Отримані результати обґрунтовують необхідність ретельної експертизи продуктів забою та їхньої переробки з метою запобігання ризикам для споживачів. U roboti predstavleno rezultaty orhanoleptychnoi otsinky miasa ta pechinky, a takozh analiz biokhimichnykh pokaznykiv krovi velykoi rohatoi khudoby, urazhenoi Dicrocoelium lanceatum. Vstanovleno kharakterni zminy u pechintsi ta miasi, shcho znyzhuiut yikh veterynarno-sanitarnu yakist. U tvaryn za dykrotseliozu vyiavleno pidvyshchennia aktyvnosti transaminaz, zahalnoho bilka i kaltsiiu ta odnochasne znyzhennia rivnia sechovyny, hliukozy y neorhanichnoho fosforu, shcho svidchyt pro urazhennia pechinky ta porushennia obminu rechovyn. Otrymani rezultaty obgruntovuiut neobkhidnist retelnoi ekspertyzy produktiv zaboiu ta yikhnoi pererobky z metoiu zapobihannia ryzykam dlia spozhyvachiv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectм’ясо великої рогатої худобиuk
dc.subjectmiaso velykoi rohatoi khudobyuk
dc.subjectдикроцеліозuk
dc.subjectdykrotseliozuk
dc.subjectбіохімічні показникиuk
dc.subjectbiokhimichni pokaznykyuk
dc.subjectветеринарно-санітарна оцінкаuk
dc.subjectveterynarno-sanitarna otsinkauk
dc.titleВивчення біохімічних показників крові та проведення органолептичних методів дослідження м’яса та м’ясних продуктів за дикроцеліозу великої рогатої худобиuk
dc.title.alternativeVyvchennia biokhimichnykh pokaznykiv krovi ta provedennia orhanoleptychnykh metodiv doslidzhennia miasa ta miasnykh produktiv za dykrotseliozu velykoi rohatoi khudobyuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
22_Теоретичні та практичні питання аграрної науки_частина 1-240-244.pdf386,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.