Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12911Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Плис, В'ячеслав Миколайович | - |
| dc.contributor.author | Plys, V. M. | - |
| dc.contributor.author | Plys, V. | - |
| dc.contributor.author | Бутенко, Катерина | - |
| dc.contributor.author | Butenko, Kateryna | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-28T10:04:33Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-28T10:04:33Z | - |
| dc.date.issued | 2022-05 | - |
| dc.identifier.citation | Плис В. Вивчення біохімічних показників крові та проведення органолептичних методів дослідження м’яса та м’ясних продуктів за дикроцеліозу великої рогатої худоби / В. Плис, К. Бутенко // Теоретичні та практичні питання аграрної науки = Theoretical and Applied issues of Agricultural Sciences : матеріали Міжнар.наук.-практ. конф. до 100-річчя ДДАЕУ ( Дніпро, 18 трав. 2022 р. ) : у 2 ч. / за заг. ред. А. С. Кобця / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – Ч. 1. – С. 240-244. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12911. | uk |
| dc.identifier.uri | https://drive.google.com/file/d/1te2UciAp-M_e3B5llQYmIJuZSk09fIBh/view | - |
| dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12911 | - |
| dc.description | Плис В'ячеслав Миколайович https://orcid.org/0000-0002-9984-4048 | uk |
| dc.description.abstract | У роботі представлено результати органолептичної оцінки м’яса та печінки, а також аналіз біохімічних показників крові великої рогатої худоби, ураженої Dicrocoelium lanceatum. Встановлено характерні зміни у печінці та м’ясі, що знижують їх ветеринарно-санітарну якість. У тварин за дикроцеліозу виявлено підвищення активності трансаміназ, загального білка і кальцію та одночасне зниження рівня сечовини, глюкози й неорганічного фосфору, що свідчить про ураження печінки та порушення обміну речовин. Отримані результати обґрунтовують необхідність ретельної експертизи продуктів забою та їхньої переробки з метою запобігання ризикам для споживачів. U roboti predstavleno rezultaty orhanoleptychnoi otsinky miasa ta pechinky, a takozh analiz biokhimichnykh pokaznykiv krovi velykoi rohatoi khudoby, urazhenoi Dicrocoelium lanceatum. Vstanovleno kharakterni zminy u pechintsi ta miasi, shcho znyzhuiut yikh veterynarno-sanitarnu yakist. U tvaryn za dykrotseliozu vyiavleno pidvyshchennia aktyvnosti transaminaz, zahalnoho bilka i kaltsiiu ta odnochasne znyzhennia rivnia sechovyny, hliukozy y neorhanichnoho fosforu, shcho svidchyt pro urazhennia pechinky ta porushennia obminu rechovyn. Otrymani rezultaty obgruntovuiut neobkhidnist retelnoi ekspertyzy produktiv zaboiu ta yikhnoi pererobky z metoiu zapobihannia ryzykam dlia spozhyvachiv. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
| dc.subject | м’ясо великої рогатої худоби | uk |
| dc.subject | miaso velykoi rohatoi khudoby | uk |
| dc.subject | дикроцеліоз | uk |
| dc.subject | dykrotselioz | uk |
| dc.subject | біохімічні показники | uk |
| dc.subject | biokhimichni pokaznyky | uk |
| dc.subject | ветеринарно-санітарна оцінка | uk |
| dc.subject | veterynarno-sanitarna otsinka | uk |
| dc.title | Вивчення біохімічних показників крові та проведення органолептичних методів дослідження м’яса та м’ясних продуктів за дикроцеліозу великої рогатої худоби | uk |
| dc.title.alternative | Vyvchennia biokhimichnykh pokaznykiv krovi ta provedennia orhanoleptychnykh metodiv doslidzhennia miasa ta miasnykh produktiv za dykrotseliozu velykoi rohatoi khudoby | uk |
| dc.type | Conference abstracts | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 22_Теоретичні та практичні питання аграрної науки_частина 1-240-244.pdf | 386,56 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
