Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1294
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Horchanok, Anna | - |
dc.contributor.author | Горчанок, Анна Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Gubanova, Nadiia | - |
dc.contributor.author | Hubanova, Nadiia | - |
dc.contributor.author | Губанова, Надія Леонідівна | - |
dc.contributor.author | Bomko, Vitaliy | - |
dc.contributor.author | Бомко, Віталій Семенович | - |
dc.contributor.author | Kuzmenko, Oksana | - |
dc.contributor.author | Кузьменко, Оксана Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Novitsky, R. A. | - |
dc.contributor.author | Novitsky, R. O. | - |
dc.contributor.author | Novitskiy, R. A. | - |
dc.contributor.author | Novitskiy, R. O. | - |
dc.contributor.author | Novickii, R. A. | - |
dc.contributor.author | Novitskij, R. A. | - |
dc.contributor.author | Novitskij, R. O. | - |
dc.contributor.author | Nowicki, R. A. | - |
dc.contributor.author | Novickij, R. A. | - |
dc.contributor.author | Novitskyy, R. O. | - |
dc.contributor.author | Novitskyi, R. O. | - |
dc.contributor.author | Novitsky, Roman O. | - |
dc.contributor.author | Novitskiy, Roman | - |
dc.contributor.author | Novitskiy, R. | - |
dc.contributor.author | Новіцький, Роман Олександрович | - |
dc.contributor.author | Sobolev, О. | - |
dc.contributor.author | Соболєв, Олександр Іванович | - |
dc.contributor.author | Tkachenko, Maryna | - |
dc.contributor.author | Ткаченко, Марина Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Prisjazhnjuk, Natalia | - |
dc.contributor.author | Присяжнюк, Наталія Михайлівна | - |
dc.date.accessioned | 2019-05-08T12:09:54Z | - |
dc.date.available | 2019-05-08T12:09:54Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Horchanok, A., Нubanova, N., Bomko, V., Kuzmenko, O., Novitskiy, R., Sobolev, O., Tkachenko, M., Prisjazhnjuk, N. (2019). Influence of chelations on dairy productivity of cows in different periods of manufacturing cycle. Ukrainian Journal of Ecology, 9(1), 231-234. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1294. | uk |
dc.identifier.uri | https://www.ujecology.com/articles/influence-of-chelations-on-dairy-productivity-of-cows-in-different-periods-of-manufacturing-cycle.pdf | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1294 | - |
dc.description | Горчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477 Новіцький Роман Олександрович https://orcid.org/0000-0001-9373-5759 | uk |
dc.description.abstract | The research has established the positive effect of the organic form of mixed ligand complexes Cu, Zn and Мn on the milk productivity of high-producting cows of Holstein breed. It was proved that cows of the second experimental group which consumed mixed ligand complexes Cu, Zn and Mn in composition of fodder in the amount of 100% by concentration of metal had the highest dairy productivity in the period of milking. According to the indicator of the natural fat milk yield the advantage was 12% (р ≤ 0.01), but fat milk 8.5%. In recalculation of milk yield of fat 4% advantage was 21.3% (р ≤ 0.,001). By the level of protein in milk experimental cows had an advantage 3.4%. In the main period of experiment the gross natural milk yield per cow increased by 10.9%, fat content on 0.11%, indicator of milk yield of basic fat on 14.2% (р ≤ 0.001), it was due to changing sulfates Мn, Cu and Zn on mixed ligand complexes Мn, Cu and Zn, and these elements have a better assimilability. According to the results of the experimental study, the duration of the service-period of cows in the experimental group was 44 days shorter than in the control, and 22.6% lower in the index of insemination. Дослідженнями встановлений позитивний вплив органічної форми змішанолігандних комплексів Cu, Zn і Мn на молочну продуктивність високопродуктивних корів чорно-рябої голштинської породи. Доведено, що найвищі показники молочної продуктивності у період роздою мали корови 2-ї дослідної групи, які споживали у складі комбікорму змішанолігандні комплекси Cu, Zn і Мn у кількості 100 % за концентрацією металу. За показником надою молока натуральної жирності перевага становила 12 % (р≤0,01), а жирністю молока 8,5 %. У перерахунку на надій молока жирністю 4 % перевага становила 21,3 % (р≤0,001). За рівнем білка у молоці піддослідні корови мали перевагу на3,4 %. За основний період досліду валовий надій натурального молока на одну корову зріс на 10,9 %, вміст жиру на 0,11 %, а показник надою молока базисної жирності на 14,2 % (р≤0,001), що пояснюється заміною сульфатів Мn, Cu і Znна змішанолігандні комплекси Мn, Cu і Zn, а ці елементи мають кращу засвоюваність. За результатами виробничого досліду тривалість сервіс-періоду у корів дослідної групи була на 44 доби коротшою, ніж у контролі та на 22,6 % менший індекс осіменіння. | uk |
dc.language.iso | en | uk |
dc.subject | milk protein | uk |
dc.subject | білок молока | uk |
dc.subject | high-producting cows | uk |
dc.subject | високопродуктивні корови | uk |
dc.subject | ration | uk |
dc.subject | раціон | uk |
dc.subject | premix | uk |
dc.subject | премікс | uk |
dc.subject | trace elements | uk |
dc.subject | мікроелементи | uk |
dc.subject | sulfates | uk |
dc.subject | сульфати | uk |
dc.subject | mixed ligand complexes Cu, Zn, Mn | uk |
dc.subject | змішанолігандні комплекси Cu, Zn і Мn | uk |
dc.subject | milk productivity | uk |
dc.subject | молочна продуктивність | uk |
dc.subject | milk fat | uk |
dc.subject | жирність молока | uk |
dc.subject | index of insemination | uk |
dc.subject | індекс осіменіння | uk |
dc.title | Influence of chelations on dairy productivity of cows in different periods of manufacturing cycle | uk |
dc.title.alternative | Вплив хелатів на молочну продуктивність корів у різні періоди виробничого циклу | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Горчанок Анна.pdf | 228,66 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.