Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1294
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorHorchanok, Anna-
dc.contributor.authorГорчанок, Анна Володимирівна-
dc.contributor.authorGubanova, Nadiia-
dc.contributor.authorHubanova, Nadiia-
dc.contributor.authorГубанова, Надія Леонідівна-
dc.contributor.authorBomko, Vitaliy-
dc.contributor.authorБомко, Віталій Семенович-
dc.contributor.authorKuzmenko, Oksana-
dc.contributor.authorКузьменко, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorNovitsky, R. A.-
dc.contributor.authorNovitsky, R. O.-
dc.contributor.authorNovitskiy, R. A.-
dc.contributor.authorNovitskiy, R. O.-
dc.contributor.authorNovickii, R. A.-
dc.contributor.authorNovitskij, R. A.-
dc.contributor.authorNovitskij, R. O.-
dc.contributor.authorNowicki, R. A.-
dc.contributor.authorNovickij, R. A.-
dc.contributor.authorNovitskyy, R. O.-
dc.contributor.authorNovitskyi, R. O.-
dc.contributor.authorNovitsky, Roman O.-
dc.contributor.authorNovitskiy, Roman-
dc.contributor.authorNovitskiy, R.-
dc.contributor.authorНовіцький, Роман Олександрович-
dc.contributor.authorSobolev, О.-
dc.contributor.authorСоболєв, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorTkachenko, Maryna-
dc.contributor.authorТкаченко, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorPrisjazhnjuk, Natalia-
dc.contributor.authorПрисяжнюк, Наталія Михайлівна-
dc.date.accessioned2019-05-08T12:09:54Z-
dc.date.available2019-05-08T12:09:54Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationHorchanok, A., Нubanova, N., Bomko, V., Kuzmenko, O., Novitskiy, R., Sobolev, O., Tkachenko, M., Prisjazhnjuk, N. (2019). Influence of chelations on dairy productivity of cows in different periods of manufacturing cycle. Ukrainian Journal of Ecology, 9(1), 231-234. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1294.uk
dc.identifier.urihttps://www.ujecology.com/articles/influence-of-chelations-on-dairy-productivity-of-cows-in-different-periods-of-manufacturing-cycle.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1294-
dc.descriptionГорчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477 Новіцький Роман Олександрович https://orcid.org/0000-0001-9373-5759uk
dc.description.abstractThe research has established the positive effect of the organic form of mixed ligand complexes Cu, Zn and Мn on the milk productivity of high-producting cows of Holstein breed. It was proved that cows of the second experimental group which consumed mixed ligand complexes Cu, Zn and Mn in composition of fodder in the amount of 100% by concentration of metal had the highest dairy productivity in the period of milking. According to the indicator of the natural fat milk yield the advantage was 12% (р ≤ 0.01), but fat milk 8.5%. In recalculation of milk yield of fat 4% advantage was 21.3% (р ≤ 0.,001). By the level of protein in milk experimental cows had an advantage 3.4%. In the main period of experiment the gross natural milk yield per cow increased by 10.9%, fat content on 0.11%, indicator of milk yield of basic fat on 14.2% (р ≤ 0.001), it was due to changing sulfates Мn, Cu and Zn on mixed ligand complexes Мn, Cu and Zn, and these elements have a better assimilability. According to the results of the experimental study, the duration of the service-period of cows in the experimental group was 44 days shorter than in the control, and 22.6% lower in the index of insemination. Дослідженнями встановлений позитивний вплив органічної форми змішанолігандних комплексів Cu, Zn і Мn на молочну продуктивність високопродуктивних корів чорно-рябої голштинської породи. Доведено, що найвищі показники молочної продуктивності у період роздою мали корови 2-ї дослідної групи, які споживали у складі комбікорму змішанолігандні комплекси Cu, Zn і Мn у кількості 100 % за концентрацією металу. За показником надою молока натуральної жирності перевага становила 12 % (р≤0,01), а жирністю молока 8,5 %. У перерахунку на надій молока жирністю 4 % перевага становила 21,3 % (р≤0,001). За рівнем білка у молоці піддослідні корови мали перевагу на3,4 %. За основний період досліду валовий надій натурального молока на одну корову зріс на 10,9 %, вміст жиру на 0,11 %, а показник надою молока базисної жирності на 14,2 % (р≤0,001), що пояснюється заміною сульфатів Мn, Cu і Znна змішанолігандні комплекси Мn, Cu і Zn, а ці елементи мають кращу засвоюваність. За результатами виробничого досліду тривалість сервіс-періоду у корів дослідної групи була на 44 доби коротшою, ніж у контролі та на 22,6 % менший індекс осіменіння.uk
dc.language.isoenuk
dc.subjectmilk proteinuk
dc.subjectбілок молокаuk
dc.subjecthigh-producting cowsuk
dc.subjectвисокопродуктивні коровиuk
dc.subjectrationuk
dc.subjectраціонuk
dc.subjectpremixuk
dc.subjectпреміксuk
dc.subjecttrace elementsuk
dc.subjectмікроелементиuk
dc.subjectsulfatesuk
dc.subjectсульфатиuk
dc.subjectmixed ligand complexes Cu, Zn, Mnuk
dc.subjectзмішанолігандні комплекси Cu, Zn і Мnuk
dc.subjectmilk productivityuk
dc.subjectмолочна продуктивністьuk
dc.subjectmilk fatuk
dc.subjectжирність молокаuk
dc.subjectindex of inseminationuk
dc.subjectіндекс осіменінняuk
dc.titleInfluence of chelations on dairy productivity of cows in different periods of manufacturing cycleuk
dc.title.alternativeВплив хелатів на молочну продуктивність корів у різні періоди виробничого циклуuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Горчанок Анна.pdf228,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.