Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1299
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЄфімов, Валентин Геннадійович-
dc.contributor.authorEfimov, V.-
dc.contributor.authorEfimov, Valentyn-
dc.contributor.authorEfimov, V. G.-
dc.contributor.authorYefimov, V.-
dc.contributor.authorYefimov, Valentyn-
dc.contributor.authorYefimov, V. G.-
dc.contributor.authorYefimov, V. H.-
dc.contributor.authorIefimov, V. G.-
dc.contributor.authorJefimov, V. H.-
dc.contributor.authorJefimov, V. G.-
dc.contributor.authorJefimov, V.-
dc.contributor.authorJefimov, Valentyn-
dc.contributor.authorКібальченко, В. В.-
dc.contributor.authorКibal’chenko, V.-
dc.contributor.authorЗавріна, С. В.-
dc.contributor.authorZavrina, S.-
dc.contributor.authorСпівак, М. В.-
dc.contributor.authorSpivak, М.-
dc.date.accessioned2019-05-10T12:20:15Z-
dc.date.available2019-05-10T12:20:15Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationВміст мінеральних речовин в кістках курей кросів Кобб-500 та Росс-308 різного віку / В. Г. Єфімов, В. В. Кібальченко, С. В. Завріна, М. В. Співак. // Науково-технічний бюлетень НДЦ біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК / Дніпропетровський ДАЕУ. – 2017. – Т 5. – № 1. – C. 118-124. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1299.uk
dc.identifier.issn2409-9023-
dc.identifier.urihttp://biosafety-center.com/wp-content/uploads/2017/04/22.pdf-
dc.identifier.urihttps://bulletin-biosafety.com/index.php/journal/article/view/92/88-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1299-
dc.descriptionЄфімов Валентин Геннадійович https://orcid.org/0000-0002-4286-8567uk
dc.description.abstractВивчено вікову динаміку вмісту мінеральних речовин у стегновій кістці курей м’ясного напряму продуктивності – кросів Кобб-500 та Росс-308. Для дослідження відібрано по 5 клінічно здорових курей кросів Кобб-500 (віком 82-, 156- і 312-діб) і Росс-308 (254-добового віку). У діафізарній частині стегнової кістки досліджували вміст мікро- та макроелементів. Встановлено, що, починаючи з 82-добового віку, у стегнових кістках курей спостерігається наростання концентрації кальцію, магнію, цинку і марганцю, що, напевне, пояснюється повним закінченням мінералізації кісток. Вміст заліза та міді в кістках поступово зменшується, а їх найнижчі значення відзначено у курей 254- і 312-добового віку, що пов’язується зі зниженням ролі кісток в кровотворенні та зменшенням у їх структурі органічного матриксу. The aim was to study age dynamics of mineral content in the femur chicken meat breed of cross Cobb-500 and Ross-308. Methods. Diaphyseal part of femur samples were selected from 82-old-day chickens, -156 - and 312-day age (cross Cobb- 500) and 254-day age (cross-Ross 308) from 5 each group. In bones determined the content of calcium, magnesium, copper, zinc, manganese, iron and cobalt by atomic absorption spectrophotometry and total phosphorus by photometric method. Results are expressed per dry weight. From 82-day old chickens in the femur observed increase in concentration of calcium, magnesium, zinc and manganese, which probably explains the full completion bone mineralization. The content of iron and copper in the bones gradually decreases and their lowest values observed in chickens 254- and 312-day age that is associated with a reduction in the role of hematopoiesis in bone and a decrease in their structure of the organic matrix.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський ДАЕУuk
dc.subjectchickenuk
dc.subjectкуриuk
dc.subjectpoultry meatuk
dc.subjectм’ясна птицяuk
dc.subjectmineralsuk
dc.subjectмінеральні речовиниuk
dc.subjectbonesuk
dc.subjectкісткиuk
dc.subjectageuk
dc.subjectвікuk
dc.titleВміст мінеральних речовин в кістках курей кросів Кобб-500 та Росс-308 різного вікуuk
dc.title.alternativeMineral content of bones of chickens cross Cobb-500 and Ross-308 of different ageuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf227,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.