Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1347
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЄфімов, Валентин Геннадійович-
dc.contributor.authorEfimov, V.-
dc.contributor.authorEfimov, Valentyn-
dc.contributor.authorEfimov, V. G.-
dc.contributor.authorYefimov, V.-
dc.contributor.authorYefimov, Valentyn-
dc.contributor.authorYefimov, V. G.-
dc.contributor.authorYefimov, V. H.-
dc.contributor.authorIefimov, V. G.-
dc.contributor.authorJefimov, V. H.-
dc.contributor.authorJefimov, V. G.-
dc.contributor.authorJefimov, V.-
dc.contributor.authorJefimov, Valentyn-
dc.date.accessioned2019-05-31T07:52:55Z-
dc.date.available2019-05-31T07:52:55Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationЕфимов В. Г. Клеточный состав и лимфоцитарный профиль крови молодняка свиней под влиянием гумата натрия, янтарной кислоты и микроэлементов / В. Г. Ефимов // Ученые записки учреждения образования «Витебская ордена «Знак Почета» государственная академия ветеринарной медицины» / Учреждение образования «Витебская ордена «Знак Почета» государственная академия ветеринарной медицины». – 2017. – Т. 53. – Вып. 4. – С. 103-106. – Режим доступа : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1347.uk
dc.identifier.isbn978-985-591-049-8-
dc.identifier.issn2078-0109-
dc.identifier.issnhttps://www.vsavm.by/wp-content/uploads/2013/11/2017-Uchenye-zapiski-t53-v4.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1347-
dc.descriptionЄфімов Валентин Геннадійович https://orcid.org/0000-0002-4286-8567uk
dc.description.abstractСкармливание молодняку свиней в период доращивания комплексной кормовой добавки, содержащей гумат натрия, янтарную кислоту и комплекс микроэлементов, ведет к возникновению эритропоэтических процессов в их организме, что обусловливает увеличение содержания гемоглобина в эритроцитах и увеличение их объема. Под действием добавки отмечается увеличение уровня иммунологической реактивности животных, на что указывает большее содержание теофиллин-резистентных лимфоцитов (Т-хелперов) в крови. Згодовування молодняку свиней в період дорощування комплексної кормової добавки, що містить гумат натрію, бурштинову кислоту та комплекс мікроелементів, призводить до посилення еритропоетичних процесів в їх організмі, що обумовлює збільшення вмісту гемоглобіну в еритроцитах та збільшення їх об’єму. За впливу добавки спостерігається збільшення рівню імунологічної реактивності тварин, на що вказує більша кількість теофілін-резистентних лімфоцитів (Т-хелперів) в крові. Feeding pigs during the rearing period with the feed additive containing the sodium humate, succinic acid and trace elements leads to changing of the erythropoietic processes in their organism, which causes an increase in hemoglobin in erythrocytes and increase volume of RBC. The effect of the additive is characterized by increase in immunological reactivity of animals, as indicated by a higher content of theophylline-resistant lymphocytes (Thelper cells) in the blood.uk
dc.language.isoruuk
dc.publisherУчреждение образования «Витебская ордена «Знак Почета» государственная академия ветеринарной медицины»uk
dc.subjectклітини кровіuk
dc.subjectblood cellsuk
dc.subjectсвиніuk
dc.subjectpigsuk
dc.subjectдорощуванняuk
dc.subjectrearing perioduk
dc.subjectгумат натріюuk
dc.subjectsodium humateuk
dc.subjectбурштинова кислотаuk
dc.subjectsuccinic aciduk
dc.subjectмікроелементиuk
dc.subjecttrace elementsuk
dc.subjectлімфоцитиuk
dc.subjectlymphocytesuk
dc.titleКлеточный состав и лимфоцитарный профиль крови молодняка свиней под влиянием гумата натрия, янтарной кислоты и микроэлементовuk
dc.title.alternativeКлітинний склад і лімфоцитарний профіль крові молодняку свиней за впливу гумату натрію, бурштинової кислоти та мікроелементівuk
dc.title.alternativeСell count and lymphocytic profile of blood young pigs under the influence of sodium humate, succinic acid and microelementsuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf251,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.