Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1357
Назва: Вплив сорбенту на показники росту і розвитку молодняку свиней на відгодівлі
Інші назви: Влияние сорбента на показатели роста и развития молодняка свиней на откорме
Infuence of sorbent on growth indicators and development of young animals fattening pigs
Автори: Бегма, Наталія Андріївна
Begma, Natalia
Begma, N. A.
Ключові слова: продуктивність
productivity
молодняк свиней
young pigs
кормова добавка
feed additive
анісорб
Anisorb
мікотоксини
mycotoxins
біохімічні показники
biochemical parameters
загальний білок крові
total serum protein
обмін речовин
metabolism
Дата публікації: 2017
Видавництво: Вінницький НАУ
Бібліографічний опис: Бегма Н. А. Вплив сорбенту на показники росту і розвитку молодняку свиней на відгодівлі / Н. А. Бегма // Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. / Вінницький НАУ. – 2017. – Вип. 3(97). – С. 11-18. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1357.
Короткий огляд (реферат): Експериментально обгрунтовано доцільність і ефективність використання у складі комбікормів під час вирощування та відгодівлі свиней у різних дозах мінерального сорбента анісорб. Доведено, що ведення анісорбу в раціони під час вирощування та відгодівлі молодняку свиней сприяє підвищенню середньодобових приростів на 13,05 %, захищає здоров'я тварин дезактивуючи мікотоксини в кормовій сировині та призводить до зменшення концентрації загального білка в сироватці крові в середньому на 9,5 % в основному за рахунок альбумінів. Экспериментально обоснована целесообразность и эффективность использования в составе комбикормов при выращивании и откорме свиней в различных дозах минерального сорбента анисорб. Доказано, что ведение анисорба в рационы молодняка свиней способствует повышению среднесуточных приростов на 13,05 %, защищает здоровье животных дезактивируя микотоксины в кормовом сырье. Установлено, что применение анисорба приводит к уменьшению концентрации общего белка в сыворотке крови в среднем на 9,5 % в основном за счет альбуминов. It is experimentally proved the feasibility and effectiveness of use different doses of the mineral sorbent Anisorb in animal mixed feed during the growing and fattening of pigs. It is proved that including Anisorb in the diets of young pigs improves average daily increments by 13.05%, protects animal health deactivating mycotoxins in fodder raw materials. It is established that the use of Anisorb leads to a decrease in the concentration of total protein in serum of blood by an average of 9.5% mainly due to albumins.
Опис: Бегма Наталія Андріївна https://orcid.org/0000-0002-8598-6686
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://techfood.vsau.org/files/pdfa/3743.pdf
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1357
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бегма Н.А. 2.pdf661,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.