Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1374
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorOrishchuk, O. S.-
dc.contributor.authorOrishchuk, O.-
dc.contributor.authorOrishchuk, Oksana-
dc.contributor.authorОріщук, Оксана Сергіївна-
dc.contributor.authorTsap, S.-
dc.contributor.authorTsap, Svitlana-
dc.contributor.authorTsap, S. V.-
dc.contributor.authorTsap, Svitlana V.-
dc.contributor.authorЦап, Світлана Володимирівна-
dc.contributor.authorRuban, N. A.-
dc.contributor.authorRuban, N. O.-
dc.contributor.authorРубан, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorKhmeleva, Olena Volodymyrivna-
dc.contributor.authorKhmeleva, Helen-
dc.contributor.authorKhmeleva, Elena-
dc.contributor.authorKhmeleva, E.-
dc.contributor.authorKhmeleva, O. V.-
dc.contributor.authorKhmeleva, E. V.-
dc.contributor.authorХмельова, Олена Володимирівна-
dc.date.accessioned2019-06-11T08:59:05Z-
dc.date.available2019-06-11T08:59:05Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationUse of feed additives on the palm fat base in feeding of laying hens / O. S. Orischuk, S. V. Tsap, N. O. Ruban, E. Khmeleva // Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. / Вінницький НАУ. – 2017. – Вип. 2(96). – С. 67-72. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1374.uk
dc.identifier.urihttp://techfood.vsau.org/files/pdfa/3695.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1374-
dc.descriptionОріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Хмельова Олена Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0266-3716uk
dc.description.abstractThe efficiency of the use of feed additives on the basis of dry palm fat feeding hens and their impact on productivity and quality indicators of eggs are investigated. For the experiment, we selected four groups of chickens-analogues of "Hajseks Brown" cross, 50 goals in each group within the second productive phase. The main diet of the control and experimental groups of hens was balanced for the main nutrients according to the norms of feeding VNDITIP and recommendations for the cross "Hajseks Brown". It is established that their use increases the poultry productivity by 2,8-9,8%, and the mass of eggs by 2,3-2,9%, while feed conversion for 10 eggs increased from 2,14 to 1,9 kg -2,03 kg. In general, it should be noted that the inclusion into the feed vegetable fat additives has strengthened the thickness of eggs shells ih the experimental poultry, namely, in the group II by 10.0%, in III and IV gfoups by 3,3-10,0 % (P>0,99). Досліджено ефективність використання кормових добавок на основі сухого пальмового жиру у годівлі курей-несучок та їх вплив на продуктивність і якісні показники яєць. Для експерименту відібрали чотири групи курей-аналогів, кросу “Хайсекс коричневий” по 50 голів у кожній у другу фазу продуктивності. Основний раціон контрольної та дослідних груп для курей-несучок був збалансований за основними поживними речовинами, згідно із нормами годівлі ВНДІТІП та рекомендаціями для кросу Хайсекс коричневий. Встановлено, що при їх використанні продуктивність птиці підвищується на 2,8–9,8 %, а маса яєць збільшується на 2,3–2,9 % і дозволило підвищити конверсію корму на 10 шт. яєць з 2,14 кг до 1,9-2,03 кг. В цілому слід відмітити, що включення у комбікорми рослинних жирових добавок призвело до зміцнення товщини шкаралупи яєць піддослідної птиці, а саме у II – 10,0 %, у III та IV – 3,3–10,0 % (Р>0,99). Исследована эффективность использования кормовых добавок на основе сухого пальмового жира в кормления кур-несушек и их влияние на производительность и качественные показатели яиц. Для эксперимента отобрали четыре группы кур-аналогов, кросса "Хайсекс коричневый" по 50 головы в каждой во вторую фазу производительности. Основной рацион контрольной и опытных групп для кур-несушек был сбалансирован за основными питательными веществами, согласно нормам кормления ВНДІТІП и рекомендациями для кросса Хайсекс коричневый. Установлено, что при их использовании производительность птицы повышается на 2,8-9,8 % а масса яиц увеличивается на 2,3-2,9 % позволило повысить конверсию корма на 10 шт.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherВінницький НАУuk
dc.subjectegg yolkuk
dc.subjectжовтокuk
dc.subjectlaying hensuk
dc.subjectкури-несучкиuk
dc.subjectfeed additivesuk
dc.subjectкормові добавкиuk
dc.subjectpalm fatuk
dc.subjectпальмовий жирuk
dc.subjectdietuk
dc.subjectраціонuk
dc.titleUse of feed additives on the palm fat base in feeding of laying hensuk
dc.title.alternativeВикористання кормових добавок на основі пальмового жиру у годівлі курей-несучокuk
dc.title.alternativeИспользование кормовых добавок на основе пальмового жира в кормлении кур-несушекuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Винница пдф.pdf615,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.