Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1571
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦап, Світлана Володимирівна-
dc.contributor.authorTsap, S.-
dc.contributor.authorTsap, Svitlana-
dc.contributor.authorTsap, S. V.-
dc.contributor.authorTsap, Svitlana V.-
dc.contributor.authorОріщук, Оксана Сергіївна-
dc.contributor.authorOrishchuk, O. S.-
dc.contributor.authorOrishchuk, O.-
dc.contributor.authorOrishchuk, Oksana-
dc.contributor.authorБаришнікова, С. С.-
dc.contributor.authorBaryshnikova, S. S.-
dc.date.accessioned2019-09-10T11:10:27Z-
dc.date.available2019-09-10T11:10:27Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationЦап С. В. Ефективність використання у раціонах птиці білково-жирового концентрату / С. В. Цап, О. С. Оріщук, С.С. Баришнікова // Проблеми підвищення якості та безпеки виробництва й переробки продукції тваринництва : Матеріали наук.-практ. конф. (Дніпро, 16 трав. 2019 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2019. – С. 66-68. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1571.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1571-
dc.descriptionЦап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870хuk
dc.description.abstractДо складу білково-жирового концентрату входить 40 % жиру, 32 % протеїну та 4,2 % сирої клітковини. Введення БЖК у раціони курей-несучок дозволило збалансувати їх як за протеїном, так і за енергією. Продуктивність піддослідної птиці за період експерименту становила (шт. яєць): I (контрольна) – 3909; II – 3992; III – 4108; IV – 4305. Отримані нами дані вказують на те, що за весь період науково-господарського досліду несучість курей по відношенню до контрольної групи збільшилась у II групі на 2,1 %, у III – на 5,1 %, а у IV – на 10,1 %. Отже, введення білково-жирового концентрату замість аналогічної кількості соєвої макухи та соєвої олії позитивно вплинуло на продуктивність птиці. В експерименті досліджували також вплив кормової добавки на морфологічні показники яєць. Так, маса яєць у курей-несучок I (контрольної) групи становила 58,71 г тоді як у II дослідній групі вона була більшою на 2,1 %, у III – на 2,9 %, а у IV – на 8,7 %. В дослідженнях прослідковувалась чітка закономірність збільшення маси шкаралупи яєць за винятком птиці III групи, яка у складі комбікорму споживала 3 % білково-жирового концентрату. За результатами досліджень можна говорити про тенденцію збільшення маси жовтка у птиці II, III та IV дослідних груп. Так, у курей II групи маса жовтка була більшою на 5,6 %, у III ¬– на 6,0 %, у IV – на 4,1 % у порівнянні з I (контрольною) групою. У птиці IV групи, яка споживала у складі комбікорму 4 % білково-жирового концентрату замість такої ж кількості соєвої макухи та соєвої олії, маса білка збільшилась на 13,0 %. В дослідженнях встановлено також і те, що за індексом білка та жовтка різниця між групами була незначною. Таким чином, використання БЖК у кормосумішах позитивно вплинуло на морфологічні показники яєць. В состав белково-жирового концентрата входит 40% жира, 32% белка и 4,2% сырой клетчатки. Введение БЖК в рационы кур-несушек позволило сбалансировать их как по протеину, так и по энергии. Производительность подопытной птицы за период эксперимента составляла (шт. Яиц): I (контрольная) - 3909; II - 3992; III - 4108; IV - 4305. Полученные нами данные указывают на то, что за весь период научно-хозяйственного опыта яйценоскость кур по отношению к контрольной группе увеличилась во II группе на 2,1%, в III - на 5,1%, а в IV - 10,1%. Следовательно, введение белково-жирового концентрата вместо аналогичного количества соевого жмыха и соевого масла положительно повлияло на продуктивность птицы. В эксперименте исследовали также влияние кормовой добавки на морфологические показатели яиц. Так, масса яиц у кур-несушек I (контрольной) группы составляла 58,71 г а во II опытной группе она была больше на 2,1%, в III - на 2,9%, а в IV - 8,7 %. В исследованиях прослеживалась четкая закономерность увеличения массы скорлупы яиц за исключением птицы III группы, в составе комбикорма потребляла 3% белково-жирового концентрата. По результатам исследований можно говорить о тенденции увеличения массы желтка у птицы II, III и IV исследовательских групп. Так, у кур II группы масса желтка была больше на 5,6%, в III ¬- на 6,0%, в IV - на 4,1% по сравнению с I (контрольной) группы. В птицы IV группы, потребляла в составе комбикорма 4% белково-жирового концентрата вместо такого же количества соевого жмыха и соевого масла, масса белка увеличилось на 13,0%. В исследованиях установлено также и то, что по индексу белка и желтка разница между группами была незначительной. Таким образом, использование БЖК в кормосмеси положительно повлияло на морфологические показатели яиц. The protein-fatty concentrate contains 40% fat, 32% protein and 4.2% crude fiber. The introduction of BMS in the diet of hens-bearers allowed them to be balanced by both protein and energy. The productivity of the experimental bird during the experiment was (eg eggs): I (control) - 3909; II - 3992; III - 4108; IV - 4305. The data obtained by us indicate that throughout the entire period of scientific and economic experiment the weight of hens in relation to the control group increased in the II group by 2.1%, in III - by 5.1%, and in IV - by 10.1%. Consequently, the introduction of protein-fat concentrate instead of a similar amount of soybean meal and soybean oil positively influenced the productivity of poultry. The experiment also investigated the effect of feed supplement on the morphological parameters of eggs. Thus, the mass of eggs in the laying hens of the I (control) group amounted to 58.71 g whereas in the II experimental group it was by 2.1% higher, in III - by 2.9%, and in IV - by 8.7 % In the studies, there was a clear pattern of increase in egg shell weight except for birds of the III group, which consumed 3% protein-fat concentrate in the composition of the mixed fodder. According to the results of the research, we can talk about the tendency to increase the weight of egg yolk in the birds of II, III and IV experimental groups. Thus, in chickens of group II, the weight of yolk was higher by 5.6%, in III ¬-by 6.0%, in IV - by 4.1% compared to the I (control) group. In the bird of group IV, which consumed 4% protein-fat concentrate as a feed, instead of the same amount of soybean meal and soybean oil, the protein content increased by 13.0%. The research also found that the difference between the groups was insignificant in the protein and yolk index. Thus, the use of BMS in fodder mixes positively influenced the morphological parameters of eggs.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectамінокислотаuk
dc.subjectamino aciduk
dc.subjectбілково-жировий концентратuk
dc.subjectprotein-fat concentrateuk
dc.subjectкури-несучкиuk
dc.subjectchicken bearingsuk
dc.subjectпродуктивністьuk
dc.subjectproductivityuk
dc.subjectяйцяuk
dc.subjecteggsuk
dc.subjectкомбікормuk
dc.subjectfeeduk
dc.titleЕфективність використання у раціонах птиці білково-жирового концентратуuk
dc.title.alternativeЕфективность использования в рационах птицы белково-жирового концентратаuk
dc.title.alternativeEfficiency of use in albuminous and fatty concentrate poultry dietsuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf588,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.