Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1578
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалина, Вікторія Сергіївна-
dc.contributor.authorKalyna, Victoriya-
dc.contributor.authorТарабара, Марина Віталіївна-
dc.contributor.authorTarabara, Maryna-
dc.date.accessioned2019-09-11T08:31:51Z-
dc.date.available2019-09-11T08:31:51Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationКалина В. С. Обґрунтування технології виробництва фруктово-овочевих гранул в системі натрію альгінат-кальцію фосфат / В. С. Калина, М. В. Тарабара // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2019. – Т. 19. – №. 1. – С. 226-231. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1578.uk
dc.identifier.issn2078-0877-
dc.identifier.urihttp://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/109-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1578-
dc.description.abstractУ статті наведено гелеутворюючі властивості альгінату натрію та процес утворення структури гелю в розчинах альгінатів. Встановлено оптимальні рецептурні співвідношення інгредієнтів та розроблено технологію виробництва гранульованих напiвфабрикатiв у системі натрію альгінат–трикальцію фосфат з використанням сезонної плодово-ягiдної та овочевої сировини – соків. Визначено органолептичні показники якості альгінатних гранул на основі грушевого, морквяного та бурякового соків. The article presents the gel-forming properties of sodium alginate and the process of formation of the gel structure in alginate solutions. The optimal recipe ratios of ingredients have been established and the production technology of granulated semi-finished products in the sodium alginate-tricalcium phosphate system has been developed using seasonal fruit and vegetable and vegetable raw materials - juices. Determined the organoleptic quality indicators of alginate granules based on pear, carrot and beet juice. The process of syneresis is irreversible, developed fruit / vegetable granules based on sodium alginate can not be stored for a long time. It is recommended to use them immediately after cooking as an independent product or for decorating dishes.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТаврійський державний агротехнологічний університетuk
dc.subjectфруктово-овочеві гранулиuk
dc.subjectfruit and vegetable granulesuk
dc.subjectсистема натрію альгінат–трикальцію фосфатuk
dc.subjectsodium alginate – tricalcium phosphate systemuk
dc.subjectгранулюванняuk
dc.subjectgranulationuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва фруктово-овочевих гранул в системі натрію альгінат-кальцію фосфатuk
dc.title.alternativeJustification of technology of manufacture fruit / vegetable granules in the system sodium alginat – calcium phosphateuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doi10.31388/2078-0877-19-1-226-231-
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Обґрунтування технології.pdf455,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.