Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1579
Назва: Огляд методів сушки плодоовочевої сировини
Інші назви: Overview of drying methods fruit and vegetable raw materials
Автори: Калина, Вікторія Сергіївна
Kalyna, Victoriya
Куянов, Юрій Юрійович
Kuyanov, Yuriy
Корсун, Олена Юріївна
Korsun, Olena
Грабовська, Євгенія Сергіївна
Grabovska, Evgeniya
Ключові слова: сушка
drying
вологість
humidity
чіпси
chips
овочі
vegetables
конвективна
convective
сублімаційна
sublimation
сировина
raw
Дата публікації: 2019
Видавництво: Таврійський державний агротехнологічний університет
Бібліографічний опис: Огляд методів сушки плодоовочевої сировини / В. С. Калина, Ю. Ю. Куянов, О. Ю. Корсун, Є. С. Грабовська // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2019. – Т. 19. – №. 1. – С. 32-40. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1579.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено огляд методів сушки плодоовочевої сировини, їх характеристика та обґрунтування. Запропоновано комбінований метод сушіння, а саме поєднання конвективного методу на початковій стадії сушки з НВЧ-методом. The article provides an overview of the methods of drying fruit and vegetable raw materials, their characteristics and justification. The results of analytical studies of scientific, technical and patent information on the technological problems of existing classical and innovative technologies for the production of high-quality products of plant origin are presented. It justifies the use of technologies for drying the required fruit and vegetable raw materials for different dehydration methods: natural drying, aeration, convection, drying in a fluidized bed of bulk product, infrared drying, microwave and vacuum or sublimation for the production of high-quality final product. Dryers for drying fruits and vegetables for the purpose of their long-term storage without loss of the quality of the finished product are considered. The parameters and modes of the process of drying fruit and vegetable raw materials are substantiated: the temperature and duration of time at certain stages of the stage. A combined drying method is proposed, namely a combination of the convective method at the initial stage of drying with the microwave method.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/83
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1579
ISSN: 2078-0877
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОГЛЯД МЕТОДІВ СУШКИ.pdf305,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.