Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1679
Назва: Мікроорганізми техноекосистем та їх роль в утворенні ґрунтів
Інші назви: Microorganisms of techno-ecosystems and their role in soil formation
Автори: Узбек, Іван Харлампійович
Uzbek, Ivan
Ключові слова: мікроорганізми
microorganisms
едафотоп
edaphotope
багаторічні бобові трави
perennial legumes
Дата публікації: 2018
Видавництво: НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР «ІНСТИТУТ ҐРУНТОЗНАВСТВА ТА АГРОХІМІЇ імені О.Н. СОКОЛОВСЬКОГО» ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО ҐРУНТОЗНАВЦІВ ТА АГРОХІМІКІВ»
Бібліографічний опис: Узбек І. Х. Мікроорганізми техноекосистем та їх роль в утворенні ґрунтів /І. Х. Узбек// Агрохімія і ґрунтознавство: міжвідомч. тематичн. наук. зб. :спец. вип. до ХІ з’їзду ґрунтознавців та агрохіміків України «Ґрунтові ресурси: вчора, сьогодні, завтра» (17-21 вересня 2018 року, м. Харків).- 2018. -С. 312-314.
Короткий огляд (реферат): Узагальнення багаторічного матеріалу досліджень дозволило встановити деякі теоретичні передумови, що випливають із чисельності ґрунтових мікроорганізмів у біогеогоризонтах техногенних ландшафтів. Насамперед треба сказати, що тривале перебування едафотопів під впливом культурфітоценозів, особливо багаторічних бобових трав, сприяє формуванню мікробіологічного профілю, в якому просліджуються три шари. Generalization of many years of research material has allowed us to establish some theoretical prerequisites arising from the abundance of soil microorganisms in the biogeogons of man-made landscapes. First of all, it should be said that the prolonged stay of edaphotopes under the influence of crop phytocenoses, especially perennial legumes, contributes to the formation of a microbiological profile in which three layers are traced.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1679
ISSN: 0587-2596
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Узбек І.Х. (2).pdf240,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.